De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 13 juni 2015

Naar Quito; terug naar 3000m hoogte

Onze kleine posh girl Aimée had aan een aantal mensen al ons reisgeheimpje verklapt; we vlogen zaterdag naar Quito in business class. De reden is vrij simpel; ik had heel veel airmiles verzameld, en ik kon geen economy tickets op airmiles krijgen, wel business class. Dus dan wordt het een hele simpele keuze tussen economy class tickets kopen of gratis business class tickets krijgen op basis van punten. De kleine posh meid vond het prima; ze zat als een kleine prinses voorin het vliegtuig in haar grote stoel. We vlogen met de Columbiaanse maatschappij Avianca, via het midden-Amerikaanse El Salvador. Avianca is een partner van Air Canada, vandaar dat ik mijn airmiles kon gebruiken.
Het comfort van de business class kwam goed van pas, want we kwamen pas om 1 uur ’s nachts Quito tijd (2 uur ’s nachts Toronto tijd) aan op Quito, na een snelle overstap in El Salvador. De tweede vlucht lagen we dus lekker te slapen. Behalve Kevin; die slaapt nooit in vliegtuigen omdat er veel te leuke afleiding is.
Quito brengt goed herinneringen terug van nog geen jaar geleden. Hier feestten we na de WK-stuntwedstrijd tussen Nederland en Mexico. Maar voor mij waren er ook gemengde gevoelens; op het vliegveld was ik vorig jaar hondsziek als gevolg van een voedselvergiftiging.
We waren uiteraard  moe bij aankomst en maakten één fout die we nog nooit eerder gemaakt hebben; we namen per ongeluk een verkeerde koffer mee die behoorlijk veel op onze nieuwste koffer leek. Gelukkig kon ik dat de volgende morgen snel rechtzetten. We sliepen in een kleine eenvoudige hosteria dichtbij het vliegveld, want maandag vliegen we al weer door naar de Galapagos. Het is een oude ranche http://www.hosteriasancarlostababela.com/. Nogmaals; eenvoudig maar charmant, met een mooie tuin. Quito zelf is een prachtige stad, maar het duurt een uur om van het vliegveld in de stad te komen. Als je de stad al gezien hebt, en je bent hier voor een tussenstop, dan is een hotelletje in de buurt van het vliegveld veel praktischer.
Zondag deden we dan ook niet veel, na de lange reisdag op zaterdag. We hingen een beetje rond de oude ranche, probeerde het onverwarmde zwembad met glijbaan uit (koud!). En gingen voor $13 totaal lunchen op het dorpspleintje van Tababela. Daarna vermaakten de kids zich uitstekend rond (en niet veel later in) de plaatselijke fontijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten