De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 4 juli 2011

De Canadian Way; Cottage life (geschreven 01/07/2011).

Wij kwamen dus donderdagavond pas na tienen aan in onze cottage. We vonden dit cottage parkje van slechts 5 huisjes gewoon toevallig via internet. www.wildwoodcottageresort.ca.Eigenaren zijn de (voormalige) Zwitsers Karen en Eric, die dit al 9 jaar runnen.

Bij aankomst werden wij stadsmensen ontvangen in de donker door Erich. Op de vraag of wij een zaklantaren hadden meegenomen, konden wij stadsyuppen alleen maar antwoorden. "uuhh we hebben een flashlight app op onze Iphones". Er werd uitgelegd dat het water uit een eigen bron komt, maar uitstekend drinkbaar is en dat het afvalwater allemaal naar een sceptische tank gaat. Tenslotte werd ons de sleutels gegeven met de woorden dat deze helemaal niet nodig zijn hier, maar dat cityfolks nu eenmaal van sleutels houden. OK het was duidelijk, we zitten hier in de middle of f.. nowhere.


Prachtig waren de vuurvliegjes bij aankomst. Zielig was vervolgens dat bij de muggenjacht in de cottage ook een vuurvliegje het loodje moest leggen. Een interessant experiment want een geplet vuurvliegje geeft een bijna radioactieve groene smurrie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten