De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 4 juli 2011

Canada Day (geschreven 30/06/2011)

Hiep Hiep hoera, het is vrijdag en het is een feestdag; Canada Day. Een dag dat we de ‘geboorte’ van  Canada vieren. Een opmerkelijk land. Gisteren stonden nog wat leuke feitjes in de krant;

-       Canada is het op een na grootste land ter wereld. Het grootste land is Rusland. Dus verrassing; Canada is in oppervlakte groter dan de VS en China!

-       Canada heeft de langste kustlijn ter wereld.

-       Canada heeft slechts 34 miljoen inwoners. Dus slechts twee keer zoveel inwoners als ons kleine Nederland.

-       Dus logische conclusie is dat Canada een van de dunst bevolkte landen ter wereld is.

-       Echter dit is ook weer een vertekend beeld, want 90% van de Canadezen woont in een langgerekt maar relatief smalle strook - binnen 160km van de Amerikaanse grens.

-       Met andere woorden; Canada bestaat voor het grootste gedeelte uit leegte.
 
Om een lang verhaal kort te maken; wij hebben feest dus een dag vrij. En wat doen Canadezen in de zomer met een lang weekend? Allemaal de natuur in naar een cottage. Dus wij ook in het teken van onze integratie. Een nadeel; als op donderdagavond heel Toronto besluit om naar zijn cottage te rijden, dan krijg je dus massale files. Een ritje van 1,5 uur koste ons ruim 2,5 uur. Bestemming was een cottage bij Rice lake, in de buurt van het stadje Petersborough, ten noordoosten van Toronto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten