De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 24 juli 2011

Meer zus, meer watervallen

Afgelopen maandag ging mijn zus marijke en gezin verder met hun vakantie en trokken richting de VS. Maar afgelopen woensdag stond er al weer een zus voor de deur; dit keer kwam Karin met Berry langs met een echt bliksembezoek. Ze vlogen namelijk met Geertjan (Berry’s broer) mee, die gezagvoerder is bij de KLM. Ze kwamen woensdagmiddag aan en vertrokken al weer vrijdagmiddag.

Dat betekende dat donderdag dus de enige echte hele dag was dat ze hier waren. En laat het nu ook de heetste dag zijn; de temperatuur bereikte een naoorlogs record van meer dan 38 graden; echter door de hoge luchtvochtigheid werd de gevoelstemperatuur op het heetst van de dag zelfs 49 graden! Ik nam een dagje vrij om met Kevin, Karin, Berry en Geertjan op pad te gaan en uiteraard werd het doel Niagara Falls. Daar was het in de hitte redelijk uit te houden. Kevin zocht meteen de grassproeiers op; vervolgens werden we lekker nat in de maid of the mist en kregen we ook een verkoelende douche bij “Journey behind de falls”. Niets nieuws voor Kevin en mij, want we deden exact hetzelfde programma in Oktober http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2010/10/niagara-falls.html. Maar het blijft simpelweg indrukwekkend.

Maar we hadden meer afkoeling nodig. Ik vond de volgende geweldige plek op internet op slechts 20 minuten rijden van Niagara Falls; Decew falls. http://www.trazzler.com/trips/decew-falls-on-the-bruce-trail-in-mississauga-ontario-canada. Het is geen park of conservation area. Het is ook niet goed toegankelijk. Maar het is een sprookje; baden onder prachtige watervallen, in een riviertje dat door een nauwe groene vallei stroomt met veel grote mooie vlinders. Maar je moet er wel wat voor doen. Het is een gebied wat eigenlijk beter verkend moet worden; zover wij hebben gezien loopt het beste pad vanuit de parkeerplaats heel langzaam rechtuit de vallei in. Daar kom je bij een rivierpoel met een touw om te zwengelen. Vanuit daar kan je stroomopwaarts lopen naar de lower falls. Je kan daar onder de prachtige watervallen zitten of staan, of in een soort mini natuurlijke whirlpool baden. Vanuit hier loopt een steile klim met touw naar boven waar je de upper falls moet hebben met een grote zwempool. Dit hebben we niet gedaan; wellicht als je bij de parkeerplaats de rivier oversteekt heb je een beter begaanbaar pad naar beneden om deze waterval te zien. Je hebt trouwens verschillende zeer steile shortcuts direct links de vallei in, maar in mijn internetsearch kwam ik ook op enkele ongelukken en valpartijen op het spoor. Om een lang verhaal kort te maken; het is een afgelegen maar paradijselijk plekje, wat in geen enkele tourboekje staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten