De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 6 juli 2011

Warshaw Caves Conservation Area

Het verhaal van het lange heerlijke weekend was nog niet af, want we hadden de zondag nog te goed.
Zondagochtend maakte ik met de kids een boottochtje, terwijl Isabelle ging inpakken. Na de lunch reden we weg met het plan op ergens nog een mooie wandeling te maken. Hiervoor hadden we genoeg keuze; er zijn in de omgeving van Rice Lake een tiental conservation areas en een paar provincial parks. De conservation areas zijn meestal kleiner, maar als je geen wandelingen van tientallen kilometers wil maken, groot genoeg.
We bezochten uitendelijk Warshaw Caves Conservation Area. http://warsawcaves.com. Het bijzondere van dit park is dat de Indian river er doorheen loopt, opeens ophoudt, en even verder weer doorloopt. Het ‘geheim’ zit erin dat de rivier ondergronds doorgaat. Dit heeft in de loop van de tijd grotten, rare holen en kanalen in en onder de grond gevormd. De grotten zijn alleen te bezichtigen voor diegenen die geen claustorfobie hebben en bereid zijn om met een zaklamp door nauwe openingen te kruipen. Wij dus niet met twee kleine kids.  Maar ook zonder bezoek aan de grotten is dit park prachtig; we maakten een wandeling van een vijf kilometer. Aimee ging half mee in de draagzak, maar halverwege wilde ze zelf lopen. En dat deed ze. Perse op kop, waarbij ze de hele tijd riep “follow me, follow me” .
Uiteindelijk stopten we een lange tijd op de plek waar de Indian River ophoudt. Het water was ondiep, niet te koud en met veel niet-scherpe stenen. Dus de kinderen vermaakten zich prima. Een beetje steentjes oprapen en gooien. Toen Kevin onder de stenen rivierkreeftjes ontdekte werd het helemaal mooi. En Isabelle en ik zaten heerlijk in het zonnetje op een steen te genieten van de rust, de natuur en het mooie schouwspel dat de kleintjes ons gaven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten