De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 5 september 2011

Afscheid van Banff en de zomer

De zondag mocht door de kids ingedeeld worden. Dat werd dus, ondanks het prachtige weer, een bezoekje aan de indoor speelruimte (’s ochtends) en zwembad (’s middags). Gelukkig zorgde Isabelle ’s ochtends voor de kids zodat ik van het prachtige weer kon gaan genieten. Ik bezocht een aantal uitzichtspunten rondom Banff en besloot de wandeling te maken naar de top van Tunnel Mountain. Met het mooie weer had je hiervandaan een magnifiek uitzicht over Banff en de vallei. Ook heeft Tunnel Mountain zelf een interessant verhaal, want waarom heet het Tunnel Mountain? Vanwege de tunnel door de berg zou je zeggen, maar er is helemaal geen tunnel! Echter; deze was ooit tijdens de aanleg van de spoorlijn door de Rockies wel gepland. Men besloot uiteindelijk de spoorlijn om de berg heen te leggen, maar vanaf die tijd heette deze dus wel Tunnel Mountain.
Na het zwemmen en glijen mochten de kids ook het eten kiezen. Dat werd dus voor de derde keer deze vakantieweek spareribs! Ze zijn nu beiden helemaal “in de spareribs”. En ze smullen ervan, ongeloofelijk!
Maandag was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. En een symbolisch moment; de vakantie is over, de zomer is over (de nazomer kan nog best lekker zijn), het nieuwe schooljaar gaat weer beginnen en we zijn bijna een jaar in Canada. Wat gaat die tijd hard!
We genoten van een prachtige rode zonsopgang in de Rockies, voordat we in onze grote ‘truck’ stapten naar Calgary. Ja die ontzettend grote aso-bak was een attractie op zich deze vakantie. Ongeloofelijk, onze Grand Caravan leek bij aankomst in Toronto even een klein autootje.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten