De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 1 september 2011

Regen, bronnen en zwemmen

Na twee fantastische dagen volgden twee dagen regen. Dat kwam niet als een verrassing; dit is volledig volgens de weersvoorspelling. We hopen maar dat de voorspelling zo nauwkeurig blijft, want dan krijgen we van donderdag tot en met zondag weer mooie dagen. Laten we het hopen want het voelt toch wel raar om te gaan van 27 graden naar maximaal 5 graden vandaag!
Heel erg was het slechte weer ook niet. Het mag duidelijk zijn dat we de eerste twee mooie dagen er enorm van genoten hebben en nu hadden we juist tijd om een boekje te lezen, een spelletje te doen en de faciliteiten van het resort uit te checken. Zo is er een grote indoor speeltuin. En een binnenzwembad; best wel raar klein maar met twee joekels van waterglijbanen. Eigenlijk nemen de waterglijbanen het hele zwembad over, want verder is er alleen een grote hottub, een kinderbadje en een stoombad. Geen probleem, de kinderen vinden het geweldig.
Dinsdagochtend maakten we ook een uitstapje naar de hot springs hier in Banff. In een promo-pakketje bij de huur van ons huisje zat een aantal gratis kaartjes (o.a. ook voor de kabelbaan). En zo hadden we ook kaartjes voor de bronnen. Dit is prachtig gelegen, met alleen een buitenbad waaruit je zo over de bergen kijkt. En het bronwater was een heerlijke 39 graden. We kwamen als gekookte kreefjes er weer uit.
Dinsdagmiddag was het even droog en maakte ik nog een mooie wandeling op de Fenland trail. Dit is een pad net buiten Banff, ca 2,5 kilometer, door het dal langs een prachtig helder kreekje en door veel grasland. Er zou een kans zijn op veel wild maar wederom helaas. Het meeste wild hebben we tot nu toe gezien aan de weg tussen ons resort en het centrum van Banff; hier hebben we nu vier keer een hert gezien, waarvan vandaag een prachtig mannetje met gewei.
In Banff kan je heerlijk eten! Gisteren zijn we naar een wat luxer restaurant gegaan, omdat we ook daarvan een bon van $100 hadden gekregen bij het boeken van ons huisje. De Maple Leaf lounge had heerlijk eten en uitstekende wijnen. http://www.banffmapleleaf.com. Vandaag aten we weer eens prima Thais. http://www.banffpages.com/food_drink/restaurants/thai_grill.html. En als toetje aten we een ijsje bij Cows. Een ijszaak die beweert gekozen te zijn tot de beste ijszaak van Canada en ook één keer tot beste ijszaak ter wereld. Grappig, want de souveniershop van de ijszaak is groter dan de ijszaak zelf. En ze hebben leuke t-shirts met parodien; Cow Wars (Star Wars), My Cowie (My Kitty), Mooh Tube (You Tube), Farmbook (Facebook), etc. Kijk op http://www.cows.ca! Het ijs was lekker+ de kids hadden blauw ´bubblegum´ ijs met stukjes bubblegum erin. Natuurlijk zaten ze helemaal onder en hebben ze enorm genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten