De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 18 september 2011

Plannen en trappen

Na de eerste opstartweek was het nu een volle werk- en schoolweek en die liep gewoon perfect. De kids zijn al weer helemaal gewend aan de dagelijkse routine en Kevin vindt “grade 1” geweldig. En uiteraard doet Fieldstone zijn best om een bijdrage te leveren aan de opvoeding. Elke woensdag is er “Assembly”, waarbij de hele school in vol schooluniform bij elkaar komt om van alles te bespreken. Komende woensdag wordt de “Assembly” geleid door Kevin’s grade 1, en het centrale thema is goede manieren. Een soort toneelstukje waarbij elk kindje een aantal zinnen uit het hoofd moet opzeggen. En één van Kevin’s zinnen is “I listen to the teacher and I listen to my parents. I remember my manners”! Wow, nu ook in praktijk brengen graag!

Als alles lekker loopt is het tijd om vooruit te kijken. Over lekker lopen gesproken; ik moet 20 oktober 1776 trappen omhoog lopen voor het goede doel (sponsor je me al? http://my.e2rm.com/personalPage.aspx?SID=3101159&Lang=en-CA). Daar moet je wel voor trainen, dus zijn we in een groep collega’s begonnen met het klimmen van de trappen in het 24 verdiepingen hoge appartementencomplex tegenover ons kantoor. Afgelopen vrijdag deden we dat al  zes keer achter elkaar.

Verder vooruitkijken deden we door het plannen van de oplevering van ons nieuwe huis in Nederland (4 november), wat door Isabelle geregeld gaat worden. Zij komt er vier dagen voor over. Ons kerstbezoek aan Nederland werd geregeld (23 december tot en met 1 januari). Daarna gaan we vanwege schoolvakanties waarschijnlijk direct de zon opzoeken in Mexico (Riviera Maya). En bij terugkomst in Canada hebben we 8 weken lang skilessen gereserveerd voor ons allemaal. Er zijn in Toronto twee skiparken/hellingen, en één daarvan, Earl Bales, is nog geen 10 minuten bij ons vandaan http://www.toronto.ca/parks/skiing. De skilessen zijn twee uur, dus we hopen in 8 keer twee uur toch een beetje te leren glijden. Tot december hebben Kevin en Aimee zwemles, want ja ook Aimee gaat op een soort van peuterzwemmen. Genoeg gepland dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten