De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 14 mei 2012

Bier, wijn, vuur en vissen

In Toronto is de zomer nu echt op gang aan het komen. Met ons eerste cottage uitstapje in het vooruitzicht volgende week, was het tijd om ons op de zomer voor te bereiden. Dat betekent dat Isabelle op zaterdag naar de nagel- en pedicurespecialist ging, en ik eerst naar de LCBO (jawel, staatsalcoholwinkels) om wijn en bier in te slaan. Daarna zette ik koers naar de Canadian Tire, de ultieme mannenwinkel http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2010/11/ja-maar-das-raar-deel-4.html, voor vishengels, een vuurkorf, vuurhout en anti-muggenspul. Zo, laat de zomer maar komen!

Zaterdagochtend hadden we de kids hun zwemlessen. Oma Dicky, inmiddels weer aangekomen in Canada, ging mee om bij Aimee te kijken.  ’s Middags kreeg Aimee alvast een verjaardagscadeautje; een fotoshoot als ‘elfje’. Isabelle en Oma Dicky gingen mee, ik bleef met Kevin thuis. Zaterdagavond gingen de steaks maar weer eens op de barbecue.

Zondagochtend was het weer judotijd. Onze kinderen beginnen, nu de gele banden veroverd zijn, echt fanatiek te worden. Aimee “vecht” in haar klas met jongens van vijf jaar. Geen enkel probleem voor haar. Ook Kevin deed zeer fanatiek mee. Het enthousiasme wordt gedreven door de uitstekende leraar, Michael Hirchberg http://www.karatecollege.net/instructors.htm. Iemand met enorm veel talent voor het instrueren van jonge kinderen. En niet iemand die uitsluitend vechtgrepen leert, maar ook respect en discipline. En het toch leuk en speels houdt.

Zondagmiddag hadden we een Thaise moederdaglunch bij http://www.bangkokgarden.ca voordat we wat boodschappen deden en wat tijd doorbrachten in het zonnetje van onze tuin, een groene oase met vlinders en eenhoorntjes middenin deze miljoenenstad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten