De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 20 mei 2012

Life’s a cottage

Zaterdag was een heerlijke dag aan het meer en de cottage. Onder de activiteiten vandaag vielen; luieren, zonnen (heerlijk weer met 25 graden), spelen op het zandstrandje, zwemmen (nog wel koud) in het meer, vissen, varen (klein motorbootje is inbegrepen), zwemmen in de hot tub (stuk warmer), kikkers vangen, lezen, genieten van het uitzicht, kampvuurhout verzamelen, barbequen, kampvuur maken, marshmallows roosteren, dessert wijn drinken en genieten. Dit is het ultieme Canadese leven. Midden in de prachtige natuur en rust. Wat een heerlijk land.

Zondag volgden we ongeveer hetzelfde programma. ’s Ochtends was het windstil, waardoor het kristalheldere water van Cashel Lake pas echt goed bewonderd kon worden. Door de warme dag zwommen de kinderen en ik in het meer; behoorlijk fris, maar als je er eenmaal door bent redelijk goed te doen. Raar om te bedenken dat er hier twee maanden geleden nog volop ijs lag.
Ik maakte met de kinderen nog een boottochtje naar de woeste overkant. Dit is waarschijnlijk net zoals de oorspronkelijke avonturiers Canada ontdekten; dichte woeste bossen. We legden aan op een klein eilandje, maar vluchtten als snel weg toen er hier een enorme mierenkolonie bleek te leven. Het eiland werd door ons dan ook “miereneiland” gedoopt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten