De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 13 mei 2012

Tour door westen van de VS


Deze week maakte ik met collega Francesco een tour door het westen van Amerika, om drie belangrijke klanten van ons te bezoeken. Avontuurlijke reisorganisaties zitten in de VS veelal in het westen, soms in afgelegen steden waar outdoor-activiteiten centraal staan.

We vlogen dinsdag eerst naar Denver, de mile-high city, want deze stad ligt op een mijl (1600 meter) hoogte. Opvallend genoeg ligt Denver niet in de bergen, maar op een hoogvlakte; wel zie je in de verte de Rockies. We gingen voor onze afspraak richting de Rockies, want we gingen naar Natural Habitat Adventurers http://www.nathab.com in Boulder. We lunchten bij een prima Mexicaans restaurantje in het schattige Boulder, voordat we al weer terug reden naar het vliegveld van Denver.

’s Avonds vlogen we al weer door naar de volgende bestemming; Missoula in Montana. De afstanden hier in het noordwesten tussen steden zijn nog flink, maar dit zijn geen druk bezette routes voor vliegtuigmaatschappijen. Welkom daarop in de Bombardier CRJ200, een Canadees passagiersvliegtuig http://en.wikipedia.org/wiki/Bombardier_CRJ200. Wellicht het kleinste straalmotorpassagiersvliegtuig ter wereld met een capaciteit van slechts 50 zitplaatsen.

We maakten een uitstekende vlucht over de bergen en landden laat in de avond in Montana. Missoula is één van de grotere steden in dit gebied, een universiteitsstad in een gebied met ca. 100.000 inwoners, fantastisch gelegen in de bergen. De reisorganisatie hier, http://www.adventure-life.com, is ooit door enthousiaste studenten van de universiteit  opgezet.

Woensdagavond vlogen we al weer door. Eerst met wederom een Bombarier CRJ200 naar Salt Lake City. Er gaan nog wel eens geruchten dat Utah een drooggelegde staat is vanwege de mormonen in dit gebied, maar dat is onjuist. De verkoop van alcohol wordt net zoals in Ontario wel door de overheid georganiseerd. En grappig genoeg heb je op Salt Lake City Airport een verrassend goede wijnbar; http://www.vinovolo.com. Je kan hier een proefsetje wijnen bestellen; je krijgt dan een plankje met drie kleine glazen wijn, inclusief beschrijvingen wat je aan het proeven bent. Dit aangevuld met wat hapjes maakte de perfecte tussenstop voordat we weer doorvlogen, jawel andermaal met een CRJ200, naar Redmond/Bend in Oregon.  Leuk momentje; aangekomen in Bend kregen we als huurauto een Ford Mustang, een compleet over-de-top sportauto inclusief foute racestrepen. Maar wel leuk!

Donderdag hadden we de hele dag in Bend, ook al prachtig gelegen tussen de bergen (of eigenlijk moeten we zeggen vulkanen) van Oregon. In Bend bezochten we http://www.polarcruises.com.

‘s Middags hadden we een paar uur vrij en bezochten we de indrukwekkende waterval Tumalo Falls. http://www.waterfallsnorthwest.com/nws/falls.php?num=4263. ’s Avonds aten we met onze klanten in een lokaal restaurant ongelofelijk lekkere steaks met heel veel knoflook.

Vrijdagochtend stonden we al weer vroeg op het vliegveld van Redmond. Zoals de meeste vliegveldjes in het Noordwesten stond er weer een aantal CRJ200’s, duidelijk het meest gebruikte vliegtuigtype hier. We namen echter nog wat kleiners; een Embraer 120 ‘grasmaaier’, die in een dik half uur naar Portland vloog. Daar gingen we aan boord van een Air Canada vlucht terug naar Toronto. Inmiddels geeft het aan boord gaan van een toestel van Air Canada een thuisgevoel, een eer die vroeger KLM toekwam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten