De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 6 mei 2012

Zomerse sferen met Kanoën, Copacabana en Carnaval


Zo, de zomer is nu in aantocht in Toronto. Na het zomerse onweer afgelopen donderdag, volgden twee heerlijke zomerse dagen. Vrijdag had ik op kantoor een meeting met Floris van Sawadee, mijn opvolger daar. ’s Avonds kwam hij bij ons barbecueën waarbij hij een grote vriendin maakte. Aimee riep bij het slapengaan; “Ik vind Roris zoooooooo leuk”.

Gelukkig hoefde Aimée niet lang te wachten, want zaterdagmiddag na alle zwemlessen haalden we Floris op uit zijn hotel om te gaan kanoën op de Humber rivier. Dit had ik al een keertje eerder gedaan met de kids http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2011/08/kanoen-op-de-humber.html. Het is één van de onbekende verrassingen van Toronto; kanoën door een prachtige groene kloof die door de stad loopt. We huurden twee kanos; een grote familiekano voor mij en de meisjes; Kevin en Floris namen een normale kano. Het was heerlijk rustig. We zagen veel vogels, ganzen, eenden, zwanen, en een bever of muskusrat. Grootste verrassing was echter het volgende. Door de relatief hoge waterstand (na de wolkbreuk van Donderdag), konden we een stukje moeras invaren. Het was slechts twintig tot vijftig centimeter diep, maar je kon er varen. Er lag echter in het ondiepe water een enorme school grote karpers. Bij elke paddelslag in het water sprongen ze op en schoten ze met een enorme kracht door het water. Of ze sprongen zelfs uit het water. Heel bizar. We legden aan op een eilandje tussen de rivier en het moeras, waar brave Canadezen zelfs een picknicktafel hadden neergezet. En daar sta je dan, midden in de stad, maar ook midden in de natuur met alle rust van dien. Wat een aparte maar geweldige stad is dit toch.
Na het kanoën volgde een etentje in ons favoriete restaurant; Copacabana. http://www.copacabana.ca. Waar Aimée weer een absoluut feestbeest was en bleef eten door de aandacht te vragen van elke bediende met een grillspies. En waar vrolijke Braziliaanse carnavalsferen heerste, zoals je kunt zien op de volgende video’s. http://www.youtube.com/watch?v=3BRljkUzuX8&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=2&feature=plcp en http://www.youtube.com/watch?v=wnbZUAm87_Q&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=1&feature=plcp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten