De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 5 mei 2012

IAATO Meeting in Providence

Dinsdag tot en met donderdag had ik een conferentie van de IAATO in Providence, een plaats tussen New York en Boston. IAATO is de branche-organisatie van tour operators in Antarctica http://iaato.org; deelnemers zijn de bekende cruisemaatschappijen zoals Holland America Line, expeditiecruise bedrijven zoals Quark Expeditions, kleine (zeil)jachtbedrijfjes en zelfs enkele land-operators.

De vlucht maandagmiddag naar Providence was speciaal; gevlogen werd met een 18-persoons Beechcraft 1900, oftewel een postduif cq. opgevoerde grasmaaier. Je snapt niet waarom Air Canada zo’n vlucht uitvoert; met slechts zeven personen denk ik niet dat de dienst winstgevend is. Zo bijzonder in het netwerk is Providence niet, want het vliegveld van Boston ligt slechts op een uur rijden. Maar voor mij betekende het een grappige non-stop vlucht.

Ik heb gedurende de dagen weinig van Providence gezien, behalve het hotel en het grote indrukwekkende parlementsgebouw van de staat Rhode Island dat tegenover het hotel lag. Het hotel http://www.marriott.com/hotels/travel/pvdbr-renaissance-providence-downtown-hotel heeft een aparte geschiedenis. In 1926 begonnen de Masons oftewel vrijmetselaars (http://en.wikipedia.org/wiki/Freemasonry) een grote imposante neo-klassieke tempel te bouwen. Slechts twee jaar daarna werd de bouw stilgelegd, want het geld was op. De buitenstructuur en het dak waren gereed, maar binnen was er nog niets. Zelfs geen verdiepingen. En zo stond dit gebouw in het centrum van Providence voor 75 jaar (!) leeg. Weg te rotten. Begin deze eeuw werd de beslissing genomen om het gebouw te renoveren en te verbouwen tot een luxe hotel. Grappig detail voor mij als ex-werknemer; de grootste investeerder in het project was Kimberly-Clark. In 2005 ging het hotel uiteindelijk open.

Voor mij waren het nuttige dagen om de belangrijkste spelers in de industrie te ontmoeten. Donderdagavond vloog ik weer terug naar huis. Met de postduif uiteraard. Een spannende vlucht tussen onweer door. Net de landing volgde meteen een complete wolkbreuk met veel bliksem, waardoor we 45 minuten op een taxibaan moesten blijven staan. Heel apart, bij zware bliksem wordt het vliegveld van Toronto volledig stilgelegd. Grote stroboscooplichten op het vliegveld geven aan dat iedereen moet stilstaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten