De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 17 juni 2012

Graduation Grade One

Na het wegscheuren van mijn aankomende midlifecrisis afgelopen maandag, was woensdag de volgende belangrijke dag in de week vanwege het voetbal. Laten we er maar over ophouden; wij hadden al een slecht gevoel over de wedstrijd toen Isabelle ’s ochtends ons (slechte kwaliteit) oranje vlaggetje verloor op de snelweg…

Dus laten we het hebben over vrijdag. It’s graduation time. En zoals vorig jaar al beschreven, geven Canadezen net wat meer aandacht aan het afsluiten van het schooljaar. Deze week hadden we Kevin; maar volgende week is ook Aimee met haar crècheklasje aan de beurt.

De graduation ceremonie staat in het teken van het “afstuderen” van de grootste groep van de lower school (onderbouw) grade 6 (groep 8). Er zijn speeches en stukjes muziek, opgevoerd door grade 5 (groep 7). Maar dan komen alle klasjes aan de beurt. Iedere kind krijgt een lintje als erkenning van slagen voor het schooljaar. De lintjes staan in het teken van een van de zes waarden die bij Fieldstone centraal staan; Fairness, Responsibility, Good Citizenship, Thurstworthiness, Caring en Respectfullness. In het begin vonden wij de aandacht voor deze waarden een beetje overdreven, een beetje te ‘CDA’ of zelfs Noord-Amerikaans. Maar nu zijn we helemaal om; dit is juist wat in Nederland mist. Een beetje sociale normen en waarden bijbrengen, hufter-gedrag meteen aanpakken, respect voor andere tonen en beseffen dat je niet alleen op de wereld bent.

Voor de tweede keer kreeg Kevin het lintje “responsibility”, de waarde die hij gedurende dit jaar volgens zijn juf het meest heeft uitgedragen. Daarna was het tijd voor de drie awards (prijzen) van de klas; beste student, meest verbeterde student en beste klas-team-speler. En ook dit jaar pakte Kevin wederom de award van meest verbeterde student. De staf op Fieldstone is enorm trots op Kevin omdat hij nog geen twintig maanden geleden aankwam zonder een woord Engels te spreken, en nu heel goed meedraait. Wij zijn uiteraard heel trots op onze kleine grote man!

We hebben filmpjes van het geheel; het uitdelen van de lintjes. Let op; het filmpje begint onscherp maar wordt later scherper. http://www.youtube.com/watch?v=de_aTTMiGds&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=7&feature=plcp. En het uitdelen van de awards.  http://www.youtube.com/watch?v=o3zlhAI-ZVs&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=6&feature=plcp.

We haalden na de ceremonie lekker vroeg Aimee op. Die ons verraste; want wie zou ze als eerste om de nek vliegen; papa of mama? Het goede antwoord; Kevin! Ze vloog kraaiend van enthousiasme langs ons heen om Kevin als eerste een hele dikke knuffel te geven.

We vierden Kevin’s prestaties thuis met een etentje in de tuin, gevolgd door kampvuur met marshmallows.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten