De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 5 juni 2012

Klusweekend met vriendjes

Na een lang weekend weg en een feestweekend, was het weer tijd voor een rustig weekendje in en om het huis. En geheel passend, alsof we het erop plannen; het was regenachtig weer. Niet koud – zeker niet zo koud als Nederland (net zo koud als 2e kerstdag?!?) – maar sombertjes.

Terwijl Isabelle en ik klusjes in en rondom het huis (de tuin – oftewel dankzij het tropische weer van de laatste wekend “de jungle”) deden op zaterdag, hadden we voor Kevin een vriendje uitgenodigd (Giovanni) voor een “play-date”. We leren dat het hebben van vriendjes in het huis het eigenlijk alleen maar makkelijker maakt voor ons ouders om onze gang te gaan. De kinderen vermaken zich wel, want ook Aimée hobbelt er achteraan. Grappige observatie; Kevin switcht makkelijk, automatisch en foutloos tussen Engels (tegen Giovanni) en Nederlands (tegen ons). Aimée mengt Engels en Nederlands… en het Nederlands dat ze spreekt gaat al met een Engels accentje. Daarentegen is zij wel het sociale dier van het gezin. Toen Giovanni werd opgehaald bleek hij een broertjes te hebben van Aimée’s leeftijd dat volgend jaar ook naar JK (Junior Kindergarten, de 1e kleuterklas) van Fieldstone gaat. Zonder het kind te kennen, werd het meteen door Aimée uitgenodigd. En bij het afscheid nemen ging Kevin verder met spelen, maar Giovanni kreeg een afscheids-hug en werd uitgebreid door Aimée uitgezwaaid. Goed begin van een nieuwe vriendschap!

Wat wel jammer is met Aimée is dat de liefde met Peter bekoeld lijkt te zijn. Jawel die van het grote verjaardagsfeest. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2012/05/feestweekend.html. Bruno is haar nieuwe vriendje. Net nadat ik al het uithuwelijken had geregeld inclusief bruidschat (twee oude Cadillacs), bedenkt ze zich… Even checken of de ouders van Bruno ook een landgoed hebben. ;)

Een van de vrouwenklusjes dit weekend was het verzorgen van de nagels bij de nagelspecialist. En ja, vrouwen in meervoud, want vol trots mocht Aimee voor het eerst mee. Ook het vriendinnetje en buurmeisje Erika ging mee.

Het weekend werd voor Isabelle en mij afgesloten met de laatste Spielberg film, Warhorse. http://www.warhorsemovie.com. Een enigszins langzame maar wel mooie film over een paard in de eerste wereldoorlog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten