De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 14 september 2013

Afwisseling in weer en werk

Het was weer een drukke, maar super leuke en afwisselende week. Ook het weer was bijzonder afwisselend; hadden we dinsdag en woensdag nog een hittegolf, benauwd met hoge temperaturen, na een paar flinke onweersbuien was het vrijdag 20 graden lager; in de nacht zakte het zelfs flink onder de 10 graden. We gaan de herfst in… en daarna komt die lange koude winter.
 
We moeten ons dus voorbereiden op de lange winter en dat deden Isabelle en ik dinsdagochtend om 7 uur, ieder achter een computer en met een telefoon in de hand. De reden; de skilesregistratie ging open, en dat is een echte “probeer er maar doorheen te komen” uitdaging. Het zijn namelijk niet alleen de skilessen waarvoor je je kan inschrijven, maar ook vele andere sport- en culturele lessen en clubjes. http://www.toronto.ca/parks/prd/torontofun/index.htm. We hadden dit keer geluk. Konden we vorig jaar geen lessen boeken voor Isabelle en mij; nu boekten we voor Isabelle twee cursussen, waarvan de laatste de gevorderden cursus is. Voor mij pakten we één keer de gevorderden cursus. En voor de kids allebei één cursus van vier weken. We deden dit keer geen twee cursussen voor hen, want we zagen vorig jaar dat de eerste vier weken leuk zijn, maar daarna neemt de interesse af. En als ze met tegenzin naar een cursus gaan, dan is het toch zonde van het geld.

Dinsdagmiddag vertrok ik met het gehele Quark Expeditions management team naar een management training op een locatie zo’n 1,5 uur rijden naar het noord-oosten. Jawel, weer die prachtige wildernis in van Ontario. De locatie was geweldig; Mill Valley Estate
http://millvalley-estate.com/. Een grote boerderij met een enorm landgoed alleen voor onze groep. Maar het is geen luxueus resort; onze trainingsruimte was een grote huiskamer en de kamers hadden gedeelde badkamers. Een uitstekende locatie dus voor een management training van een avontuurlijke en unieke reisorganisatie.

We hadden twee dagen een intensieve en zeer interactieve training. Ik zei al eerder dat het huidige team van Quark een van de beste teams is waarmee ik heb gewerkt. En dat komt terug in zulke trainingen, waarin de aandacht geen moment verslapt en men elkaar heel constructief coacht. En uiteraard werd er veel gelachen. In combinatie met lekker eten en drinken, buiten werken met uitzicht op de prahchtige natuur van Ontario, een dagelijks ochtend-run door de bossen en een afkoelende plons in het zwembad, waren dit perfecte dagen. De donderdagmiddag werd afgesloten met kleiduiven schieten. Mill valley is ook een jachtlandgoed, maar als natuurreisorganisatie kan je uiteraard geen beestjes gaan afschieten. In plaats daarvan moesten de vliegende kleien schaaltjes het ontgelden.

Donderdagmiddag was ik vroeg terug, en ’s avonds kregen we Sean, HR director van TUI in Noord Amerika, op bezoek. De kinderen herkenden hem nog van de vorige keer, en tot onze verrassing was het Kevin die hem meteen met een stevige hug verwelkomde. Uiteraard gevolgd door Aimee. Daarna gingen Isabelle, Sean en ik uit eten. Sean is gek op de Indiaase keuken en het beste Indiaase resuarant van Toronto zit zoals eerder gezegd bij ons om de hoek http://www.amayarestaurant.com/. Amaya stelde ons ook deze keer niet teleur en Sean bevestigde dat het waarschijnlijk het beste Indiaanse restaurant was waar hij ooit heeft gegeten.

Vrijdag hadden we een talent review met het senior management team en Sean, waarin we elk teamlid in detail besproken met betrekking tot sterkten, zwakten en ontwikkelingsmogelijkheden. De conclusie van dit gesprek, en van de management training eerder deze week, is dat het team inderdaad bijzonder sterk is. Ik moet me meer en meer terugtrekken – dat is mijn ontwikkelingspunt als manager – minder “leiden” en meer “coachen”. Want dit team kan een hoop zonder inmenging van de dominate Dutchman. En dat maakt meteen tijd vrij voor mijn nieuwe verantwoordelijkheden.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten