De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 1 september 2013

Laatste dagen schoolvakantie

We hadden dinsdag het geluk van een 5-uur non-stop vlucht teurg naar huis. We kwamen helaas wel pas na tien uur ’s avonds aan. Eer we thuis waren, was het twaalf uur. En de volgende dag was het gewoon weer een werkdag voor ons. De kinderen gingen de laatste drie dagen van deze week nog naar hun sport & spelletjes kamp. Volgende week, na het lange weekend (maandag is vrij), begint eindelijk hun school weer.

Woensdagochtend zat ik nog bij onze kinderdokter, om de uitslag van Aimee’s bloedtest te bespreken, naar aanleiding van haar regelmatig voorkomende buikpijn. En ik voelde het al aankomen; ook Aimee heeft glutenallergie. Dus behalve mijn ongelooflijk sprankelende schoonheid heb ik toch ook één van mijn mankementjes aan haar doorgegeven. Voorlopig moeten we nog een gesprek met de specialist afwachten; de bloedtest geeft 95% zekerheid, eventueel moet er nog een darmonderzoek door de maag plaatsvinden om tot 100% te komen (net zoals bij mij). Ik vraag me af of dit echt nodig is, gezien mijn situatie. Gelukkig is het gezin er al helemaal op ingesteld en er zijn steeds meer lekkere glutenvrije producten; ik heb afgelopen vakantie in Nederland zelfs een glutenvrij saucijsenbroodje gegeten in Veenendaal.

Donderdagavond hadden Isabele en ik een concert. Voor $20 hadden we kaartjes te pakken gekregen voor het dubbelconcert van Kelly Clarkson en Maroon 5. Het liep echter niet zoals gepland… het concert was in een nieuwe locatie voor ons, het Molson Canadian Ampitheatre

http://en.wikipedia.org/wiki/Molson_Canadian_Amphitheatre. Dit bevind zich op het terrein van Ontario Place, waar nu ook the Canadian National Exhibition plaatsvindt, oftewel The Ex. http://theex.com. Dit is een mega-van alles wat kermis attractie en tentoonstellinggebeuren; één van de grootste evenmenten in Toronto elk jaar. En wat krijg je op een mooie zomeravond, met een groot evenement en een groot concert op één locatie? Precies, chaos. Complete chaos. Het duurde ruim twee uur vanaf ons huis tot we binnen waren (normaal gesproken 30 minuten). En toen hadden we Kelly Clarkson al gemist. Goed, nu zijn we geen fans van haar, maar toch jammer.

Maroon 5 was echter verrassend goed en afwisselend. Uiteraard hadden we voor die $20 baggerplaatsen, maar bij een onoplettend moment van de security in de chaos trok ik Isabelle een veel beter vak in, waar we het concert goed konden zien. En zo kwam alles toch goed, op een prachtige zomeravond met het concert voor ons, de spectaculaire zoeklichten van the Ex links en de prachtig verlichte CN-tower rechts van ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten