De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 3 september 2013

Vaarwel jungle

En zo kwamen we vanuit de jungle in Costa Rica naar de jungle in Canada. We konden namelijk het gevoel even vasthouden; het was ongeveer net zo warm, bewolkt en soms benauwd. Het lange weekend (maandag was labour day, een vrije dag) gaf een extra lang vakantiegevoel. De krekels in onze tuin maakten bijna net zo’n takkenherrie als hun broeders in het zuiden. En door de vochtige warme zomer is onze tuin ook veranderd in een regenwoud. En dieren? Ons voortuinkonijn was weer even terug; en verder zagen we naast de bekende chipmunks ook veldmuisjes. En in de nacht van zondag op maandag werden Isabelle en ik tot twee keer toe wakker van een hoog schreeuwend geluid uit onze tuin. Het leek op een aap maar was waarschijnlijk onze wasbeer; want de volgende ochtend vonden we onze vogelvoerdertjes weer  opengebroken op de grond liggen. Tot groot plezier van de chipmunks en de veldmuisjes die zo van de grond konden eten.

Het was tijd om de jungle terug te kappen tot een nette stadstuin. Dus gingen Isabelle en ik dit weekend gewapend met snoeischaren tekeer in onze tuin. We haalden in totaal 17 zakken met tuinafval uit de tuin. En de temperatuur liep maandagnacht voor het eerst sinds maanden weer behoorlijk terug. Het eind evan de jungletijd lijkt ook in Toronto aangebroken.

Maandagmiddag gingen Aimee en ik nog even kijken bij de vliegshow boven lake Ontario. http://cias.org. Met als hoogtepunt The Snowbirds, het stunteam van de Candese luchtmacht. Verrassend genoeg dat juist zij meewilde, maar wellicht was het meer vanwege het ijsje; ze had binnen enkele minuten al de ijsjeskraam gespot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten