De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 24 september 2013

Meer voetballen en regen

De kinderen zitten allebei uitstekend in hun velletje; het regelmatige schoolleven doet hen goed en je ziet dat terugkomen in blijheid, positiviteit en weer een stukje mentale ontwikkeling. Ze kunnen steeds leukere gesprekken voeren en houden zoals in het vorige blog getoont van een dansje en een feestje.

Afgelopen week gingen we met Aimée naar de maag- en darmspecialist. Die had eigenlijk niets nieuws te vertellen; gebaseerd op het bloedonderzoek en erfelijkheid is de kans zeer groot dat Aimée glutenallergie heeft. Echter er is maar één manier om het 100% vast te stellen en dat is met endoscopie, oftewel met een mini-cameraatje door de maag in de darmen kijken. Nadeel hiervan dat het, zoals bij mij is gebeurd, onder narcose is. Isabelle en ik besloten om dit niet bij ons kleine meisje te laten doen maar gelijk op een glutenvrij dieet over te stappen. We hebben de producten toch in huis en we zullen het komende jaar kijken of dit tot minder buikpijnklachten leidt en tot lagere bloedwaarden. Ook Kevin zal een opnieuw getest worden over een aantal maanden. Zijn nuchtere reactie; “als ik maar niet allergisch ben voor suiker”.

Zaterdag na het voetbalfeest hadden we mannen- en vrouwenmiddag. De meisjes gingen naar de nagelspecialiste. De jongens naar het voetballen. Ik had namelijk twee gratis kaartjes Toronto FC tegen Kansas City gekregen. Dus zaten Kevin en ik even later onder de stromende regen in het stadion. Gelukkig zijn we geen echte fan, want anders zou je toch een rotgevoel overhouden aan deze natte wedstrijd; Toronto FC ging met 1-2 de boot in plus kreeg een rode kaart. En ook de trainer en de assistent-trainer werden weggestuurd. Het is dus nog niet veel beter geworden sinds Aron Winter de laan is uit gestuurd. Inmiddels speelt er nog maar één Nederlander bij Toronto FC en dat is Danny Koevermans. Helaas is hij op dit moment geblesseerd, wat Toronto de nodige doelpunten kost. Want verder hebben ze weinig spelers die een goal kunnen maken.

Op de terugweg moest ik tanken en had Kevin dorst. Dus gaf ik hem een paar dollar om drinken te kopen in het tankstation. Heel spannend voor hem; het was de eerste keer dat hij “alleen” iets kocht. Hij kwam terug met een flesje Gatorade. Want “daarvan ga je beter sporten, want alle topsporters drinken Gatorade”. Op de terugweg naar huis heb ik hem maar les 1 in Marketing gegeven…..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten