De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 4 april 2015

Kapitan Khlebnikov

De Russische ijsbreker Kapitan Khlebnikov is een spectaculair schip en populair bij onze klanten. Enige tijd geleden hadden de Russische eigenaren besloten dat het schip niet meer beschikbaar zou zijn voor de cruise-industrie. De lucratievere contracten uit de olie- en gas-industrie waren de reden om het einde van het cruise tijdperk aan te kondigen. Oftewel, “the end of an era”.

Nu, vijf jaar later, is de wereld veranderd. De olieprijzen zijn bijzonder laag, de olieindustrie ligt op z’n gat. Dus kregen we de informatie dat de eigenaren weer open stonden om dit machtige schip aan ons te verhuren. Tot grote vreugde van onze vaste klanten.
We kondigden afgelopen woensdag vier reizen in de Arctic aan, die samen een volledige cruise rondom de Noord Pool vormen, een “Arctic Circumnavigation”zoals dat heet, met een Noord-Oost en Noord-West passage. Filmpje hier https://www.youtube.com/watch?v=0YJ6nC8YsMk. Meer info op de Quark website http://www.quarkexpeditions.com/en/arctic/expeditions/arctic-icebreaker-expedition-arctic-circumnavigation en http://www.quarkexpeditions.com/en/our-ships/kapitan-khlebnikov

De belangstelling overtrof onze verwachtingen. Het leverde een nieuw dagomzet record op, onder andere omdat 10 mensen in één keer de complete reis boekten - alle vier de reizen, in totaal 75 dagen. Go, Kapitan Khlebnikov!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten