De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 12 april 2015

Rattlesnake Point

Vrijdag was een belangrijke dag. Het was het tien graden keerpunt; vanaf vrijdag lijkt elke dag boven de tien graden uit te komen. En dat hadden we wel even nodig, want we zijn de kou zat. Afgelopen week was het net iets boven de nul graden met regen. Toen we vorige week paaseitjes gingen zoeken in Mountsberg Conservation Area, was het weliswaar zonnig, maar na verloop van tijd zaten we te koukleumen. Wat een verschil met deze zondag, de mooiste dag tot nu toe. Volop zon, geen wind, blauwe hemel en zo’n 18 graden. Voor ons voelde het als 28…

We besloten een stukje te lopen in Rattlesnake Point Conservation Area; onderdeel van dezelfde organisatie als Mountsberg Conservation Area. http://www.conservationhalton.ca/rattlesnake-point. Rattlesnake Point had niet de grote keuze aan activiteiten als haar zusterpark; hier kom je alleen om te wandelen. Wel redelijk spectaculair wandelen, omdat je hier over de kliffen van het Niagara Escarpment loopt, met prachtige uitzichtspunten. En laten we meteen één mogelijk vooroordeel wegenemen; er zijn hier sinds 1950 geen ratelslangen meer gezien, hoewel die er ooit wel op de rotsen lagen te zonnen.
Tot onze verbazing waren er al wel mooie vlinders. Een andere “attractie” boven de kliffen zijn de grote kalkoengieren (turkey vultures) die boven je hoofd en de bossen zweven, op zoek naar eten.  

De jassen bleven vandaag uit; eindelijk het begin van een lekkere lente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten