De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 25 december 2010

In het nieuws. Cops don’t waffle on charges.

We zijn weer in Nederland, maar hierbij toch nog een grappig nieuwsberichtje uit Canada. Voorpaginanieuws zelfs. OK, wel van gratis kwaliteitskrant Metro, maar toch voorpaginanieuws.
Het gaat hier over de populairste sport in Toronto, namelijk hockey. IJshockey. Want Candezen kunnen zich niet voorstellen dat je op een strookje gras met een stick achter een balletje aanrent. In Canada geldt dus: hockey=ijshockey. En in Toronto ben je uiteraard trots fan van the Toronto Leafs.
Nu is er één probeempje met de Leafs. Ahum, pijnlijk om als Rotterdammer dit te zeggen, maar de Leafs zijn een soort Feyenoord. Tob ex-topteam. Derde van onderen. Draait dus niet zo lekker. En dat zit de hard-core fans wel een beetje dwars. Dus wat doet een echte hard core fan uit frustatie? Fans van de tegenpartij in elkaar slaan? Een vuurwerkbom in het vak van de bezoekers gooien? Geparkeerde auto’s rond het stadium netjes op zijn kant zetten? De stad intrekken om de ruiten van de plaatselijke middenstand in te gooien? Nee, natuurlijk niet. Afgelopen maandag deed een ijs-hooligan het volgende. Hij gooide uit frustratie zijn versgebakken met suiker bestrooide slagroomwafel op het ijs. Tijdens de wedstrijd. En da’mag’nie. Meneer werd opgepakt, moet voor de rechtbank verschijnen en heeft zo wie zo al een stadiumverbod te pakken.
Wellicht breng ik mijn Feyenoord vrienden nu wel op ideeen. Die gevulde koeken in de Kuip zijn toch niet te vreten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten