De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 6 december 2010

Papa! mama! we hebben kadootjes gevonden......

....zijn exact de woorden die je wil horen van je kinderen op 5 december. Echter niet om 11 uur ’s ochtends, komende uit de inloopkast op de logeerkamer waar je de sinterklaaskadootjes verstopt had......dus....... Je denkt na over je reactie en uitleg. Je denkt aan een richting van “die kadootjes zijn niet voor jullie”, totdat je een nog blijer stemmetje naar beneden hoort schreeuwen “Papa, mama, er staat Kevin op geschreven!”. Goed één uitlegoptie minder. Wij stormen naar boven en voeren een perfect stukje improvisatietheater op. “Goh wat geweldig, de pieten hebben de sinterklaaskadootjes al eerder gebracht. Wat een domme pieten om ze hier neer te zitten (geef dus de gekleurde medemens maar weer de schuld.......). O ik zie het al, dat komt omdat Oma haar sandalen hier had laten staan, de pieten dachten zeker dat dat jullie schoentjes waren. Wat een domme pieten (jawel geef ze nog maar een keer de schuld omdat wij geen kadootjes kunnen verstoppen of gewoonweg twee zeer nieuwsgierige aapjes als kinderen hebben)”.
De uitleg werd geaccepteerd als zoete speculaaskoek. De kids waren al lang blij dat de Sint nog eens aan hen gedacht had.
We gingen in de kou toch maar even de stad in om wat vertier op te zoeken. Voor de kinderen hebben we skipakken gekocht, perfect voor de winter! Die hoor je niet meer klagen over de kou.
In het centrum waren veel straatartiesten. http://www.wintermagic.ca/buskertainment  Niet dat ze in de kou op straat stonden, maar warm overdekt in de vele overdekte winkelstraatjes en -centrums. Ze hadden niet veel bekijks, dus we kregen twee keer een priveshow. We lunchten met z’n viertjes in een Foodcourt. Dat is een verzameling fastfood-restaurantjes. Denk niet alleen aan patat, hamburgers en pizza’s, maar je hebt ook Japans, Koreaans, Thais en Chinees. Eigenlijk heel smakelijk voor die paar dollar.
We liepen door de stad naar het gemeentehuis omdat daar een kerstmarkt zou zijn. De kerstmarkt vonden we niet, wel tot groot plezier van de kids een openbare ijsbaan. Volgende keer maar onze schaatsen meenemen!

1 opmerking:

  1. Omgerekend naar Nederlandse tijd was het een normale tijd voor Sint om te komen.
    Groetjes,

    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen