De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 19 februari 2011

Family day & Ontario Science Centre

Het is family weekend! Nu is bij ons in principe elk weekend family weekend (er wordt niet gewerkt en het mag uit het blog duidelijk zijn dat we vaak uitstapjes maken of andere leuke dingen doen). Maar in Ontario hebben ze voor een stukje quality time met het gezin toch maar een family weekend uitgeroepen met een extra  vrije dag op maandag (family day). Het is in Ontario een  ‘jonge’ feestdag, want pas sinds 2008 is het een vrije dag.   http://en.wikipedia.org/wiki/Family_day#Canada. Het is geen officiele Canadese feestdag.
Maandag hebben we dus allemaal vrij, maar Kevin was ook al vrijdag vrij. Aangezien ik toch een vracht Nederlandse vakantiedagen heb die opmoeten, nam ik een dagje op. ’s Middags brachten we een bezoek aan het Ontario Science Centre http://www.ontariosciencecentre.ca . Net zoals het bezoek aan het Royal Ontario Museum in December http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2010/12/jurassic-parc-in-toronto.html is dit een prijzige attractie, maar het moet gezegd worden: helemaal geweldig!! Het is een soort museum over wetenschap  met interactieve tentoonstellingen. Dus veel ” knopjes”  en zelf doen met veel geluid, beeld en andere visuele effecten. En dat gecombineerd met thema’s als vulkanen, tornados, walvissen, dinosaurissen, planeten, vliegtuigen en ruimtevaart, en je kan je wellicht voorstellen dat dit ongeveer het paradijs is voor een vijfenhalfjarig stuiterballetje. Tekenend is dat Kevin op het laatst de overdekte speeltuin oversloeg voor een bezoek aan nog een tentoonstelling (planeten en ruimtevaart). Wat hem ook voor meer dan een half uur boeide was een kunst-wetenschappelijk-speel-werk met bowlingballen, die met zwaartekracht muziekinstrumenten en molentjes in beweging zette, sprongetjes maakten en toch elke keer weer netjes in hun baan terecht kwamen. Een filmpje hiervan is op het blog geplaatst.
Ook is er een Imax-theater aan het center verbonden. We zagen een prachtige imax-film  genaamd “legends of flight”. Met als thema de ontwikkelingsstrijd tussen de Airbus A380 en de Boeing 787. Wel met een behoorlijke bevoordeelde positie gezien vanuit Boeing. Er werd nog net niet gezegd “we zullen die Europeanen eens leren wat vliegtuigbouwen is”, maar het kwam er wel op neer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten