De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 27 februari 2011

Last-minute deelname aan Winterlude Ice Carving Contest

Er  is een verrassende last-minute deelname aan het Ice-Carving Contest! De ijskunstenaars H. Lagerweij, K. Lagerweij en A. Lagerweij zonden op het laatste  moment hun kunstwerk genaamd “Dutch Family of Four” in, zie foto’s. Kunstenaar H. Lagerweij over hun ijsbeeldhouwwerk; geïnspireerd door Family Day wilden wij het warme gezinsgevoel in dit kunstwerk symboliseren. Kunstenaar K. Lagerweij voegt toe: maar we hebben het wel een verrassende creatieve twist gegeven: gezien het trapdesign voor dit prachtige chateau, hebben we de vier beelden ontworpen geïnspireerd door de tempelwachters uit het Koreaanse King Sejong the Great dynestie http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2010/12/korean-bodega-its-in-my-favor.html. Kunstenaar A. Lagerweij voegt daar aan toe : Dit is mijn sneeuwpop, mijn!!
Helaas werden de kunstenaars gediskwalificeerd omdat ze hun kunstwerk plaatsen aan de Coldstream Avenue in Toronto en niet zoals geëist in de Crystal Garden in Ottawa. Daarom: stemmen op de overgebleven kanshebbers kan hier http://contest.winterlude.gc.ca/taxonomy/term/1.
Genoeg onzin. Ik moet eigenlijk een waarschuwing aan mijn blog toevoegen, dat niet alle uitspraken op waarheid berusten en ik soms een ietwat cynisch gevoel van humor heb. Ja mensen die het vorige bericht lazen en verbaasd reageerden, we gaan dus NIET verhuizen naar Vancouver. Ook dat was slechts een slechte grap.
Wij zijn vandaag dus druk in de weer geweest met sneeuwpoppen maken. Vreemd genoeg pas voor het eerst deze winter, want tot nu toe viel er alleen een raar soort poedersneeuw die niet wilde “plakken” (of zoals Eskimo’s het noemen nutagak http://www.digiden.nl/nl/wist-je-dat/mens/908-eskimos-kennen-meer-dan-100-woorden-voor-sneeuw). Vannacht viel een prima hoeveelheid “plaksneeuw” (volgens Eskimo’s aniu) dus konden we aan de slag. Overigens, geheel terzijde en off the record wordt de bewering, dat Eskimo’s tientallen woorden voor sneeuw kennen, in twijfel getrokken http://www.taalvariatie.nl/2009/12/20/hoe-zit-het-nu-met-de-eskimo-woorden-voor-sneeuw/
Het weer was gevarieerd afgelopen week. Het wordt langzaam warmer, de extreme temperaturen van tussen de -20C en -30C lijken voorbij. Het schommelt redelijk ruim (-15C tot +5 C) rondom het vriespunt. Dat betekent veel momenten met dooi, die dan weer worden afgewisseld met flinke sneeuwbuien.
Na een lang weekend pret volgde een korte maar behoorlijk zware werkweek. Gelukkig hebben zowel Isabelle als ik het naar ons zin op het werk, zijn de kids heel happy op school en crèche en gaat ook de samenwerking met oma-nanny Renee uitstekend. Kevin had weer een briljante week en ontwikkelt zijn kennisniveau enorm snel. Aimée is vooral trots dat ze volledig zindelijk is zonder een enkel ongelukje. Grappig is dat ze beiden tijdens het spelen steeds meer Engels gebruiken. Ik hoorde ze afgelopen week ook in het bad met elkaar in het Engels praten, alsof het al de normaalste gang van zaken is.
Dit weekend hielden we het rustig. We kregen ’s nachts bezoek van een wasbeertje (raccoon), die mooie sporen in de sneeuw achterliet (zie foto) . De door de kids gemaakte vogel-voeder-kunstwerkjes (http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2011/02/weekend-met-india-en-indianen.html) werden kapotgetrokken en meegenomen. Arm hongerig beest. Ook al zullen veel Canadezen geen medelijden met wasbeertjes hebben, want er schijnen meer dan 80.000 van deze beesten in de stad te leven.
Zaterdagavond hadden we twee jonge TUI graduates te eten. Dit zijn hoogopgeleide ambitieuze talenten die twee jaar lang door TUI rondom de wereld worden gestuurd om ervaring op te doen. Zij ondersteunen ons de komende maanden met de ontwikkeling onze lange termijn plannen. Een van de graduates is trouwens een Nederlandse jongen.
Mocht je nog meer filmpjes over de afgelopen weken willen zien, dan verwijs je graag naar mijn Youtube kanaal http://www.youtube.com/hanslagerweij1972 (klik rechts op uploads). Geloof het of niet, maar ook Kevin heeft zijn eigen Youtube kanaal omdat hij filmpjes maakt met onze Iphones. http://www.youtube.com/stuiterendereporter. Meer foto’s staan op mijn facebookpagina http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100000550763036&sk=photos
Tenslotte, mocht je nog een radio-interview met mij willen horen, luister dan op http://blog.beliefnet.com/popcultureroadtrip/2011/02/a-chat-with-the-president-of-quark-expeditions.html. Zo ben je helemaal weer bij!

1 opmerking: