De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 20 april 2011

In het nieuws: Dentists tired of no-sex drill

Goed, ik ga nu een stukje schrijven wat het aantal hits en pageviews op mijn blog sterk zal verhogen, omdat ik de meest gebruikte zoekterm in de wereld “sex”ga  hanteren.
Wat is het nieuws? In Canada mogen tandartsen niet hun eigen partner behandelen. Want je mag niet met één van je patiënten het bed delen. Punt.
Vervelend? Wellicht niet voor een tandartsgezin in Toronto. Maar als je in een dorpje hoog in het noorden woont, je partner is de enige tandarts in town, en je moet anders 100km rijden naar een volgende tandarts, dan is deze wet op zijn zachtst gezegd een beetje vervelend.
Vandaar dat men het tijd vond worden om maar eens naar de rechtbank te stappen. En waar de Nederlandse rechtelijke macht af en toe onder vuur ligt vanwege een gebrek aan realiteitszin, daar maken de Canadese collega’s het nog bonter. Ja deze kunnen met hun pragmatische halfzwangere “boel bij elkaar houden” compromisoplossingen zo hoog geplaatst worden op de verkiezingslijst van de PvdA; je mag als arts namelijk nu wel je eigen partner behandelen, maar dan mag je nooit meer sex met hem of haar hebben. Perfect, opgelost, duidelijk. Wie gaat het controleren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten