De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 25 april 2011

Met de kids naar New York; over vliegdekschepen en marsmannetjes

Zaterdagochtend keken we uiteraard eerst naar buiten vanaf onze 43e verdieping. Helaas, regen. Heel veel regen. Toch blijft naar buiten kijken hier spectaculair. Het is apart dat je op de 43 verdieping nog tegen veel andere gebouwen staat aan te kijken, die nog veel hoger zijn. En de straten lijken soms voor de helft ingenomen te worden door de gele New York taxis.
Wat doe je met kids in New York met regen? Geen probleem, er is genoeg te doen. Zoals een bezoekje aan een mega Toys ‘r us speelgoedzaak op Broadway. Inclusief reuzenrad van ruim drie verdiepingen hoog, een Barbie poppenhuis waar je zelf in kunt lopen, de belangrijkste gebouwen van New York nagebouwd in Lego (inclusief King Kong op de Empire State Building), een Jurrasic Parc gedeelte met grote angstaanjagende dino en niet te vergeten twee snoepwinkels. Kortom: genoeg vermaak.
’s Middags na Aimée’s slaapje was het gelukkig weer droog. We besloten naar het Intrepid museum te gaan www.intrepidmuseum.org, een oud vliegdekschip van de Amerikanen. Inclusief veel vliegtuigen op en in het schip. Op de pier (no 86) staat tegenwoordig ook een originele ex-British Airways concorde en  binnenkort krijgen ze zelf een afgedankte space shuttle. Met de nodige interactieve displays blijft het de kinderen boeien, en we moesten ze uiteindelijk om zes uur echt er uittrekken.
We eindigden de dag op Broadyway in het restaurant Mars 2112. www.mars2112.com. Een restaurant met een hoog Disney gehalte: je reist eerst in een soort film-simulator naar Mars, dan stap je uit in een geweldig aangekleed rood mars-restaurant compleet met marsmannetjes, -vrouwtjes en –dansjes. En heel belangrijk voor Kevin computerspelletjes. Kortom; veel ambiance. Je moet hier niet voor het eten heen gaan, want dat is niet echt bijzonder.
Ondanks het natte begin was het dus weer een dag met heel veel leuke indrukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten