De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 3 april 2011

Lente in Toronto en in High Park

Jawel, terwijl in Nederland de temperaturen boven de 20 uitkwamen, hebben we in Toronto nu ook echt lente. De sneeuw is weg en blijft hopelijk weg. En de dagen worden langer.
Heerlijk dus om na een dag werken naar huis te rennen. En ik deed deze week nog een leuke ontdekking. Volledig parallel aan de saaie straten die ik nam om terug te rennen, bevindt zich tussen Yonge street bij het werk en Bathust street bij ons huis een langwerpig parkje rondom een onverhard pad, de Kay Gardner Beltline Trail. Dit was ooit een spoorlijn, de Toronto Belt Line Railway. http://en.wikipedia.org/wiki/Toronto_Belt_Line_Railway, De rails is helemaal weggehaald en het is dus één prachtig groen en rustig ren- en wandelpad geworden, dwars door Toronto. Ook handig: het pad maakt nog gebruik van de oude bruggen en ongelijkvloerse kruisingen van de spoorlijn, dus sta ik niet meer voor een rood stoplicht te wachten.
Het was verder weer een standaard weekje, waarbij Kevin na twee weken “vakantie”weer enthousiast naar school ging. Isabelle was nog een dag en een nacht voor een verkoopvergadering in Niagara, maar kwam niet buiten haar enigszins saaie hotel.
Zaterdag was een heerlijk rustige en zonnige dag. Kevin had zwemles, omdat hij zondag een verjaardagsfeestje zou hebben. De zwemles ging goed en hij luisterde prima, hij raakte echter na 40 minuten enigszins onderkoeld en moest toen de zwemles staken. Tja, hij is momenteel de enige in ons gezin zonder een grammetje vet.
De kinderen gingen voor het eerst sinds lange tijd de tuin in om te spelen. Isabelle en ik maakten hiervan gebruik om de speeltoestellen schoon te maken, de picknicktafel te schuren en de vele bladeren en takken op te ruimen.  ’s Avonds zouden we in een Grieks restaurant uit eten gaan. Deze bleek echter niet meer te bestaan, waardoor we bij een Indiaas restaurant kwamen, Chef of India http://www.chefofindia.ca. Prima voor Isabelle en mij; echter Indiaas eten is (nog) niet zo besteed aan Kevin en Aimée.
Zondag had Kevin dus een verjaardagsfeestje van zijn klasgenootje en vriendje Robert. Het was zijn tweede verjaardagsfeestje in Canada en een groot verschil met het eerste http://lagerweijtjestoronto.blogspot.com/2010/11/verjaardagsfeest-met-slangen.html. Zijn goede beheersing van het Engels zorgt dat hij helemaal onderdeel uitmaakt van de “gang”. Het feestje werd gevierd in één van de velen indoor-speeltuinen hier in Toronto http://www.minimaniacenter.com/mm_plgr_home.html tot groot plezier van de kids. En verdriet van de uitgenodigde clown / goochelaar, want hij legde het snel af in populariteit onder de kids tegenover een mega groot springkussen-kasteel.
Na Aimée’s slaapje gingen we nog even naar één van de vele parken in Toronto, namelijk High Park. Het is enorm groot, bestaat het uit een groot stuk oorspronkelijk groen en heeft de grootste openbare (dus gratis) speeltuin en klimkasteel dat ik ooit heb gezien, namelijk Jamie Bell Adventure Park http://www.highparktoronto.com/playground.php.  Voor de mooie plaatjes staat er op een heuvel een prachtige oude cottage uit 1837, namelijk Colborne lodge. http://www.highpark.org/colborne.htm. Er is ook een soort kinderboerderijtje of minidierentuintje, maar daar kwamen we zelfs niet aan toe. Wel kwamen we toe aan de ijsboer. Of eerlijk gezegd daar kwamen we niet stilletjes langs met Kevin en Aimée.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten