De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 23 april 2011

Romeo en Juliet

Het gaat hard in de ontwikkeling van de kids. Kevin heeft elke week een leesboekje  van school voor thuis, om zelf te lezen. OK met slechts twee woorden per pagina, maar toch. En het is absoluut een makkie voor hem.
Daarnaast heeft Kevin ook elke week een voorleesboekje van school over Shakespeare. Jawel, men belooft een “klassieke opleiding” en dan zal je het als kind weten ook. De klassiekers worden niet geschuwd en zelfs vijfjarigen worden lastig gevallen met de beroemde Engelse schrijver. Wel in een herschreven vorm voor kinderen, maar het blijft zware kost. Daarom help ik hem om het toch wat levendiger, luchtiger en boeiender te maken. Shakespeare heet nu dan ook “Shaky-Shaky-Skakespeare”. En tijdens het lezen over Romeo en Juliet doen we het gevecht na tussen de Capulets en de Monteques. Waarbij Kevin de Capulet is en ik een Monteque. Monteque’s winnen dus wel meestal.
En onze kleine Juliet?
Aimée is nog steeds verliefd op haar Romeo genaamd Leo. Echt ongeloofelijk, hoe kan een meisje van twee jaar al een half jaar lang over dezelfde jongen uit haar creche praten. En niet zo maar over praten, nee verheerlijken. Jawel, ook tweejarige mensjes kunnen verliefd zijn. Ik zou het ook nooit geloofd hebben, maar ben nu echt overtuigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten