De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 26 april 2011

Met de kids naar New York; over hoge rotsen en kleine chinezen

De weersvoorspelling voor de derde dag in New York was ook niet best, maar gelukkig zit de voorspelling er ook wel eens naast in positieve zin. We hadden een geweldige dag, heerlijk zonnig en warm.
We begonnen de dag met een bezoekje aan het Rockefeller Center. Een indrukwekkend vooroorlogs art-deco complex. Relatief nieuw is dat ze hier ook hun observatieterras op de top (70e verdieping) weer hebben opengesteld, onder de naam “Top of the Rock”. Omdat ik inmiddels de Empire State drie keer heb bezocht, vond ik het wel een leuk alternatief. En voor alle Hollanders; kinderen onder de zes hebben gratis toegang.
Op de top was het heerlijk zonnig, dus was het goed genieten van het geweldige plaatje. Het uitzicht over Central Park is geweldig en uiteraard heb je ook een mooi uitzicht over de Empire State. Zonder King Kong helaas vandaag. Na het bezoek aan Rockefeller namen we de metro naar het zuiden om de Staten Island Ferry te nemen. Een leuk bootritje langs het vrijheidsbeeld. En jawel Hollanders, niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen gratis. Hoewel we ground zero niet hebben bezocht, was het duidelijk te zien dat de bouw van de vervanger van het WTC al opschiet.
We maakten vandaag gebruik van onze rugdrager voor Aimée en besloten om niet terug te gaan naar het hotel voor haar middagslaapje. Dus viel ze op een gegeven moment als een trotse koningin in haar rugdrager in slaap om de city that never sleeps van de binnenkant van haar ogen te bekijken.
We eindigden de dag in Chinatown. Uiteraard voor het heerlijke eten. We vonden zelfs een Maleisisch-Chinees restaurant en aangezien Maleisisch eten tijdens onze huwelijksreis niet één keer is tegengevallen, werd dit onze keuze. En weer viel het eten niet tegen, intendeel, het was heerlijk.
We gingen extra vroeg eten om vroeg terug te zijn in het hotel. Wij wilden de kinderen heel bijtijds naar bed doen en ook zelf vroeg gaan slapen, want morgenochten vliegen we al om half zeven terug naar Toronto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten