De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 29 augustus 2011

Uitgestrekt Canada

Zaterdag begon weer een weekje vakantie voor ons; bestemming is Banff National Park, bij Calgary. Dus moesten we eerst een binnenlands vluchtje maken naar Calgary. Vluchtje? Je wordt meteen weer op de feiten gedrukt hoe groot dit land; het was vier uur vliegen!
Alberta, de provincie,  maakt een enorme uitgestekte indruk. Het is prairieland; dus weinig bomen maar lange uitgestrekte graslanden en een uitgestrekte stad Calgary. Met prachtige namen. De Deerfoot trail (Hertenvoet-pad) is geen leuk wandelpaadje, maar de naam voor een 8-baans snelweg!
We kregen de kans om dit Noord-Amerikaanse landschap te verkennen op een Noord-Amerikaanse manier; mijn bestelde middenklasser auto werd bij aankomst door Herz gratis ingewisseld door de grootste SUV die ze maar hadden; een GMC Yukon XL. http://www.gmc.com/yukon/xl.html. En in deze enorme truck was het heerlijk cruisen in een fantastisch landschap met een prachtige lucht, zeker toen de Rockies in de verte zichtbaar werden. Filmpje! http://www.youtube.com/watch?v=1ZGdvByMn-o
Het gebied rond Banff is adembenemend mooi. Geweldig, hier gaan we goed vakantie vieren! Het stadje zelf is klein, toeristisch maar gezellig. We aten heerlijke steaks bij The Keg http://www.kegsteakhouse.com/en en Kevin wordt onze nieuwe koning van het spare-ribs eten. Daarvan kan hij op dit moment zo smullen. Volgende keer bestellen we het voor Aimee ook, die echt wel klaar is met kipstukjes eten. Na het eten zochten we ons hotel op. http://www.douglasfir.com/  Nou ja hotel, het is een soort huisjes-resort; we hebben twee slaapkamers, een woonkamertje en keukentje. En een balkon met uitzicht op de bergen en al het moois hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten