De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 31 augustus 2011

Lake Louise en Moraine Lake

Maandag  hadden we nog een uitzonderlijk goede dag wat weer betreft, dus beloten we naar twee beroemde prachtige bergmeertjes te gaan. Als eerste was Lake Louise aan de buurt; een bijzonder toeristisch dus relatief druk plekje, maar niet voor niets. Helder melk-blauw gletsjerwater omklemt door stijle rotswanden. Werkelijk een plaatje. We  besloten echter de drukte al snel weer te ontsnappen en 14km door te rijden naar Moraine Lake. Hetzelfde principe; prachtig blauw gletsjermeertje, in dit geval omklemt door maar liefst tien bergtoppen van hoger dan 3000 meter. Het was hier veel rustiger. We huurden hier een grote familiekano voor een uurtje, wat lang genoeg is, want in een uur vaar je het hele meer rond, inclusief de waterval die het meer inloopt aan het andere uiteinde. Het landschap is werkelijk om in te lijsten. Na het kanotochtje lunchten we door middel van een eenvoudige picknick aan de waterkant. Kevin en ik beklommen nog een bergje voor het uitzicht.
Om half twee reden we weer weg. We namen de Bow Valley Parkway terug naar Banff, een rustige binnendoor weg bekend om zijn wild langs de kanten van de weg. Helaas alleen niet vandaag. Wel maakten we nog een geweldige stop bij de Johnston Canyon, wederom een plaatje. Een nauwe kloof met woest kolkend water. De kids werden stevig vastgehouden...
Terug in Banff mocht Kevin het eten uitkiezen; dat werd spareribs bij een Tex-Mex genaamd Magpie & Stump. http://www.taximike.com/magpie.html. Spareribs zoals ze moeten zijn; mals, zo van het bot vallend en verrukkelijk gekruid en gemarineerd. Gecombineerd met heerlijke nachos was dit de juiste aflsuiting van wederom een geweldige dag. Wij zijn Banff fans!

1 opmerking: