De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

vrijdag 30 december 2011

Kerst in Nederland

Donderdagavond verzamelde de familie Lagerweij zich op Pearson International Airport. Het was druk op het vliegveld met het kerstverkeer; ja we zijn duidelijk niet de enige personen in het buitenland die met kerst naar huis gaan. Aan boord van de B747 van KLM kregen we de mededeling dat de vlucht dit keer slechts 5 uur een 55 minuten zou duren door de harde wind mee. Ongeloofelijk; de Atlantische oceaan over in minder dan zes uur!  Enige probleem is dat je dan nauwelijks slaap krijgt. Bij vertrek om half acht 's avonds ben je nog niet moe en wacht je geduldig op een drankje en hapje. En voordat je het weet lopen ze al weer een ontbijtje uit te serveren. Kevin sliep zelfs de hele vlucht niet. Nee, dan heb ik een voorkeur voor een late nacht vlucht (in de zomer heeft de KLM ook een 11uur vlucht s' avonds).

We kwamen dus vermoeid aan vrijdagochtend vroeg. We werden opgewacht door Oma Nel, waarmee we een kopje koffie dronken. Na het ophalen van de huurauto reden we eerst langs het nieuwe huis in Vleuten. De rest van de dag stond in het teken van de nodige klusjes; zo werd ook een bezoekje aan de tandarts gebracht. Even tegen zevenen ging het lichtje uit bij de gehele familie Lagerweij; Kevin die de hele dag actief en levendig was zoals altijd, was toen al 30 uur op, met uitzondering van een slaapje van 20 minuten in de auto. Bikkel!

Zaterdag sliepen Isabelle en ik uit - maar liefst 14uur, heeeeerlijk! Daarna brachten we een bezoekje aan de familie van Dommelen in Veenendaal. Die zouden de volgende dag vertrekken op wintersport, dus konden we nog even genieten van het gezelschap van zus & haar gezin.

Zondag stond het altijd pitoteske Ermelo op het programma. De hele Lagerweij familie exclusief die uit Veenendaal verzamelden voor 1e kerstdag. Na een boswandeling maakte iedereen een gerechtje klaar en kregen we daarmee een heerlijk tappasdiner voorgeschoteld. Met een klein betje knoflook. De avond werd afgesloten met een harmonieus en vredelievend potje Risk.

Tweede kerstdag werd goed begonnen met een uurtje joggen in de bossen. Daarna wilden ook de kids een rondje rennen, en zo geschiedde. Filmpje! http://www.youtube.com/watch?v=lm_A_rie5tg

Na de lunch vertrokken we richting Zoetermeer, maar eerst pakten we nog een lekkere 9 kilometer file op de A12 mee. Het ergste is nog dat die veroorzaakt leek te zijn door een afgesloten spitsstrook, Nederland Regeltjesland, grrr... Ik las dat de filedruk dit jaar in Nederland  behoorlijk is afgenomen, maar dus helaas niet op 2e kerstdag. Tweede kerstdag werd afgesloten met een etentje bij het Italiaans restaurant Massimo in het winkelcentrum Meerzicht. Een ongezellig leeg restaurant; volgens de bediening was men vergeten een advertentie te plaatsen in de krant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten