De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 18 december 2011

Van Spa naar de Eerste Hulp

Voor Isabelle en mezelf was het een lang weekend; we hadden namelijk vrijdag vrij genomen om naar de spa te gaan. Isabelle had een keer een dagje spa gewonnen en ik ben maar als vrijwilliger meegegaan.

Vreemd genoeg was de Spa in hartje Toronto, namelijk de  Elmwood Spa. http://www.elmwoodspa.com. Met een zeer luxueuze uistraling en aankleding. De massages waren uitstekend, maar voor de rest was het een hele mooie verpakking voor iets wat niet zo bijzonder was. Het watergedeelte heette bijvoorbeeld “Water Therapy”. Dat zijn je verwachtingen uiteraard heel hooggespannen; de “Water Therapy” bleek echter te bestaan uit een klein zwembadje, een hottub en een stoombad. Met enkele douches. En ja, de bijbehorende douchegel had zeker een bijzonde lekker geurtje, maar om dat nu “Water Therapy” te noemen…

Wat wel geweldig was; in hetzelfde gebouw was van dezelfde eigenaar een Thais restaurant gevestigd, met de naam Bangkok Garden. Hier hadden ze voor $16 een lunchbuffet wat “niet-normaal-meer-zo-lekker-moet-van-een-andere-planeet-zijn-zo-heerlijk” was. Een goedkoop buffet, maar niet in een goedkoop restaurant. Heerlijk en origineel was het soepbuffet, waar je een aantal verse ingrediënten kon aanwijzen, die samen met wat noodles in een hete bouillon voor je werden gemengd, en klaar was je soepje. Verrukkelijk.

Met een hele volle buik gingen we nog even shoppen. Ik kocht mijn eerste skibroek; jawel, ook ik ben klaar voor de winter. En zo hadden we een heel relaxed begin van het weekend.

Over winter gesproken; zaterdag lieten we weer de sneeuwbanden onder de auto gooien. Het is hier nog opvallend ‘warm’ (overdag boven nul) en droog; maar voor hetzelfde geld moeten we na terugkomst uit Nederland over twee weken onze auto losrijden uit een sneeuwberg. Verder deden we een keer eens helemaal niets bijzonders, behalve een filmpje en een lekker glas wijn ‘s avonds. De films waren Harry Potter and the deathly hallows part 2 en The Son of No One.

Zondag hadden we eerst bezoek van een stel wat we tijdens de sinterklaasviering zijn tegengekomen. Het is een Nederlandse moeder en een Canadese vader met een meisje van exact Aimée’s leeftijd. Ze bleven lunchen. Net op het moment dat ze gingen inpakken om weg te gaan, sprong de enigszins drukke en overenthousiaste Aimée op de bank, klapte achterover en viel een gat in d’r koppie (tegen de hoek van de huiskamertafel). Dat werd helaas een ritje naar de EHBO, waar onze dappere meid zonder te huilen of te zeuren haar koppie liet lijmen door de dokter. Jammer dat dit het einde van het weekend was (we hadden eigenlijk het plan om naar de kerstmarkt van Toronto te gaan, in het Distillery District). Maar uiteindelijk viel de schade eigenlijk alles mee. Gelukkig maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten