De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 4 december 2011

Zwemmen, feestjes, films, filosoferen en sinterklaas

De titel geeft een goede samenvatting weer van ons weekend.

Vrijdag keken Isabelle en ik een spannende science fiction film – De Source Code – echt een aanrader http://www.enterthesourcecode.com!

Zaterdag begon het weekend goed met Aimée’s “afzwemmen”. Jawel, Aimée haalde haar eerste spetterdiploma (ze is nu een “Sea Turtle” in een programma dat is opgezet door het Canadese Rode Kruis). Vreemd genoeg heeft Kevin geen diploma; op zijn Russische zwemschool gaat het alleen om inzet, snelheid en winnen. Niks flauwekul diploma’s…


Aimée liet zien dat ze een waterratje is; zonder enig probleem deed ze alle oefeningen met groot plezier. Bij een van de oefeningen is het de bedoeling dat de lerares het gezichtje even drie seconden onder water duwt. Dat was bij Aimée niet nodig, want die deed dat uit zichzelf. En daarna nog tien keer 3 seconden…

’s Middags was buurmeisje en Kevin’s klasgenootje Erika jarig. Zowel Kevin als Aimee waren uitgenodigd in de bioscoop. Daar werden we in een zaaltje opgevangen, waarna we naar de nieuwe film van de Muppets gingen. http://disney.go.com/muppets/. Heel leuk, maar ik geloof dat Isabelle het van allemaal het aller-leukst vond.

We snackten nog wat even in de Mall (Foodcourt in Yorkdale) voordat we naar huis gingen.

Zondag was het na Kevin’s zwemles tijd voor Sinterklaas! De Nederlandse vereniging Dutch Treat had een Sinterklaasintocht geregeld. En dat hadden ze erg goed en leuk gedaan. Het clubhuis van een roeivereniging aan Lake Ontario was afgehuurd. Sinterklaas zou met de stoomboot aankomen, maar na een tijdje kregen we de melding dat hij zijn stoomboot kwijt was en daarom helaas niet zou komen, tot teleurstelling van de kinderen. Maar goed, Dutch Treat heeft waarschijnlijk goede contacten met de politie van Toronto, want Sinterklaas werd uiteindelijk binnengebracht met een politieboot. En gelukkig….met zwarte pieten! Ik weet niet of het in Nederland is doorgekomen, maar het sinterklaasfeest in Vancouver is afgeblazen nadat de plaatselijke afdeling van Groenlinks en andere occupy-vrienden hadden geprotesteerd tegen zwarte piet. Nooit geweten dat Zwarte Piet een kapitalistische milieu vervuilende bankier was…maar hij was niet welkom. Dus werd maar alles afgeblazen.

OK alle gekheid op een stokje, laat ik dan wel toegeven;  misschien wordt het wel eens tijd voor een nieuwe, minder discriminerende, versie van ‘want al ben ik zwart als roet, ‘k meen het wel goed’ – welkom in deze eeuw, Sint en Piet! Het is net of er met die tekst iets anders wordt bedoeld. Alsof er een dieper bedoeling bestaat. Een beetje suggestief. Die regel klinkt namelijk bijna als ‘want al ben ik zwart als roet, meestal jat ik je handtas met poet, maar dit keer meen ik het wel goed”.

Het was een gezellig feest – hoewel het hele serieuze en spannende kost was voor de kids. De Nederlandse vereniging is een hele gevarieerde club; van mensen die hier al generaties wonen tot nieuwelingen zoals wij. En Danny Koevermans, spits van Toronto FC, want die was ook met vrouw en twee dochters aanwezig. Toronto FC hoefde niet te spelen; ze zitten al in de winterstop.

Terug naar huis in de auto hadden we weer een schitterend filosofisch gesprek met Kevin.
K; Papa – is het moeilijk om Papa en Mama te zijn?
H; Ja, dat is soms best wel een beetje moeilijk hoor, zeker als kindjes stout zijn.
K; Is het net zo moeilijk als koken?
H; Huh, uuuh, ja (verbaasd over de gekozen vergelijking). Maar koken kan je wel snel leren hoor.
K; Ja, want koken is heel belangrijk als je kindjes hebt.
H; Zeker, zeker
K; Ik laat later wel mijn vrouw koken
H; ……….. (proest van het lachen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten