De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 11 december 2011

Nieuwe dames en zeediamantjes

Deze week konden we eindelijk naar buiten komen met een boodschap waarmee ik al heel lang bezig was; een nieuw schip. Begin dit jaar kwamen we in onze strategische plannen al tot de conclusie dat de Russische expeditieschepen in onze vloot sterk verouderd waren. Dat zag je al vele indicatoren; de kosten om deze schepen te opereren en het geboden comfort en service aan klanten (zichtbaar in dalende evaluatiescores en – iets wat voor Quark Expeditions werkelijk zeldzaam is – klachten). Al heel snel konden we de Sea Spirit vastleggen, jawel het schip waarmee ik naar Antarctica ben gegaan. Deze verving de Ioffe, jawel het schip waarmee ik twee jaar geleden naar Spitsbergen ben gevaren.

Een tweede target voor vernieuwing van onze vloot hadden ook al snel op het oog, namelijk Le Diamant uit Frankrijk. Helaas wilden de oude eigenaren het schip alleen verkopen, niet leasen of verhuren. En TUI houdt er niet van om boten of vliegtuigen te kopen; de meeste “hardware” huren we. Dus wilden de gesprekken niet zo vlot lopen. Uiteindelijk zetten we een nieuwe route op, waarin een nieuwe club van eigenaren het schip zouden kopen, waarna wij het schip konden huren. Klink makkelijk, maar de gesprekken liepen nog steeds stroef. Ondertussen wachtten de eigenaren van het schip dat we wilden vervangen, De Vavilov, niet meer langer op ons anwoord en verhuurden het schip aan een ander.
Uiteindelijk gingen de gesprekken in de laatste weken lopen. Tijdens mijn reis naar Antarctica werden de laatste plooitjes glad gestreken; en nu kunnen we vol trots zeggen dat we werkelijk een juweel, of moet ik zeggen een diamantje, van een schip in onze vloot hebben genomen. Ze is een geweldige dame; goedkoop in operatie, veel comfort en service voor de klant en veel ruimte voor ons expeditieteam om het grootste aanbod van avontuurlijke activiteiten te kunnen aanbieden, van alle schepen in Antarctia.
http://www.quarkexpeditions.com/our-ships/ocean-diamond

Wat een geweldige dame!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten