De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 30 december 2013

Eerste weekje Nederland

We zijn weer in het moederland. Vorige week zaterdag kwamen we ’s ochtends vroeg aan. Zo’n eerste dag na een kort nachtje boven de grote plas is altijd uitdagend. Behalve voor Kevin lijkt het; hij bleef weer eens de hele nacht op (gaaf... onbeperkt spelletjes en filmpjes. En je krijgt ook nog eens eten en drankjes uitgeserveerd). Kevin bleef ook de hele zaterdag op, totdat de batterijtjes van ons Duracel konijn rond 6 uur ’s avonds, tijdens het eten, helemaal leeg waren. Toen konden we hem naar bed dragen.

Ik moest nog even afkicken van mijn werk, dus vertrok ik zondag naar Bremen om een schip te bekijken. Daarbij zag ik ook nog een distributiepartner, voordat ik ’s avonds weer thuis bij Opa & Oma Verhulst in Zoetermeer was. Maandagmiddag gingen de kids met Isabelle en oma naar de film (Frozen), en ging ik bij de collega’s van Sawadee buurten. Die doen het ondanks de malaise in de Nederlandse reismarkt uitstekend; ze hebben dit jaar zelfs een concurrent (Baoab reizen) overgenomen. Geweldig voor ze.

Dinsdag werd er ondanks het slechte Nederlandse weer gerend, voordat we ons buikje vol aten bij Eten en zo, nog voor Opa’s verjaardag. http://etenenzozoetermeer.nl. Ongelimiteerd bunkeren voor de volwassenen en een snel hapje en veel spelen op de bovenverdieping met klim- en speelgoed voor de kids.

Eerste kerstdag begon ook sportief met een rondje Westerpark, voordat we aan het kerstdiner met Opa en Oma Verhulst gingen. Tweede kerstdag werd met de Lagerweijtjes in Tiel gevierd, waarbij Kevin en Aimee bij hun nichtjes Roos en Sanne mochten blijven logeren, tot hun groot plezier. En volgens de verhalen hebben ze zelfs goed geslapen.

Vrijdagavond werd de week in Zoetermeer afgesloten met een etentje met de vrienden, traditioneel in het Indonesisich restaurant in de dorpstraat. http://www.selamatdatang.nl. Na afloop bleek onze oude kroeg, Wespoint Pub dat nu Cafe min 1 heet, geopend te zijn. Nog groter was de verrassing dat de oud eigenaar de tent weer heeft teruggekocht en het helemaal in de oude Westpoint Pub stijl heeft teruggebracht. Het enige wat je (met plezier) mist, is de grote sigarettenrookwalm die vroeger bleef hangen. Het horeca-rookverbod heeft zo z’n voordelen. O ja en let op; de mannen- en vrouwentoiletten zijn omgedraaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten