De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 14 december 2013

Sonoma en kerstfeestjes

De één na laatste volle werkweek van het jaar was voor mij een drukke sociale week. Van maandag tot en met woensdag hadden we de jaarlijkse TUI Noord Amerika meeting. Sinds we twee jaar geleden met deze groep de Inca trail hebben gelopen in Peru is het een gezellig team. Dit jaar vond de jaarlijkse meeting niet plaats in een avontuurlijk stukje buitenland, maar in de lieflijke wijnstreek van Amerika; Sonoma. En ja, dit lijkt wat omgeving betreft inderdaad veel op de wijngebieden van Frankrijk; groene heuvels, uitgestrekte zonnige valleien en kleine stadjes. Ik vloog naar San Francisco, waarna het een uur en twintig minuten rijden naar het noorden is, over de Golden Gate brug.

Het hotel, de Fairmont Sonoma, had ook iets weg van een wijnkasteeltje http://www.fairmont.com/sonoma/media/photos/
Maandagavond hadden we een wijnproeverij. Dinsdag werd de hele dag vergaderd en gepresenteerd. Woensdagmiddag hadden we vervolgens leuke activiteiten. We gingen op de fiets in een uurtje naar het wijngoed Gundlach Bundschu (ja je denkt even in Duitsland te zijn) http://www.gunbun.com, waar we onder het genot van een paar wijntjes allerlei groepsactiviteiten deden, waarvan zelf druiven stampen in een ton wel het leukste was.

Nadat we omgekleed waren, gingen we in stijl dineren in de kelders van het volgende wijngoed, ook met een Duitse naam, Kunde. http://www.kunde.com/

De volgende ochtend moest ik al om vijf uur ’s ochtends de auto in, om op acht uur het vliegtuig naar huis te pakken; ik moest namelijk op tijd zijn voor het kerstconcert van de kinderen.
Vrijdag had ik eerst het kerstfeest van Quark Expeditions. We hadden er ook een hele dag van gemaakt; ’s ochtends een mini-conferentie met het hele team. ’s Middags kregen we survival lessen van een survival specialist. http://www.wscsurvivalschool.com. We leerden de zaden van een boom te eten (smaakt naar amandelen). Vervolgens winddichte hutten te bouwen, vuur te maken, en met GPS een doel vinden. De avond werd afgesloten met eten, wijn en feest. Man man man, ik moet na zo’n week detoxen, bijslapen en op dieet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten