De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 25 augustus 2014

Actief in Nederland

Donderdag en vrijdag deden we het uiteraard rustig aan. Vrijdagmiddag maakten we tijdens een droog moment een mini-uitstapje naar slot Zeist. http://www.slotzeist.com. Daar lieten we aan de kinderen de plek zien waar we binnenkort (30 november) 12,5 jaar geleden trouwden. Het blijft een prachtige locatie. We maakten een wandelingetje om het slot door de tuinen. Jammer dat onze kinderen 12.5 jaar geleden nog niet uitgenodigd waren voor het feestje. ;)

Vrijdagavond ging ik met neven Bas en Dennis waterskien op de plas tussen Nieuwegein en Houten. http://www.downunder.nl. Nadat het om vijf uur noodweer was met onweer en bliksem, was het tegen zeven uur droog, windstil en zelfs heel af en toe zonnig. Leuk, want dit is voor mij een van de heerlijkste activiteiten; intensief en actief op het water. Als ik op enkele minuten van zo’n waterski-centrum zou wonen zou ik waarschijnlijk een seizoenspas nemen.

Zaterdag brachten we een bezoekje aan zus Marijke en haar gezin in Veenendaal. Ondanks de weersvoorspellingen hadden we weer een prachtig zonnige dag. We keken in het zonnetje een voetbal wedstrijd van neef Dennis en maakten een uitstapje naar het natuurgebied Kwintelooijen. http://utrechtseheuvelrug.punt.nl/content/2009/06/kwintelooyen-rhenen. Ik vind dit een van de unieke natuurgebieden in Nederland, omdat je op een kleine oppervlakte zowel natte moerasgrond, droge heidegrond, bossen, heuvels en valleien hebt. Met als extra bonus veel kikkers, padden en hagedissen in de poeltjes, waarbij de kinderen en papa’s hun jagersvaardigheden kunnen tonen. Vangen en weer loslaten uiteraard.

Zondag hadden we familiedag in Ermelo. Weer hadden we het vaak onstuimige Nederlandse zomerweer aan onze kant, want toen we tegen twee uur het bos ingingen was het alweer droog en zonnig. Bestemming was Klimbos Ermelo http://www.klimbosermelo.nl waar je, goed gezekerd, best uitdagende klimpartijen moet maken langs de boomtoppen. Er was een klein kinderparcours voor Aimee, terwijl ik Kevin achterna ging bij het uitdagende Jungleparcours. Kevin deed deze zonder aarzelling en in opvallend hoog tempo. Isabelle sloot zich aan bij Dennis, Tim en Ron om het zwaarste parcours te doen. Kortom; een leuke afwisselende en uitdagende familieactiviteit voor jong en oud; wel even wat anders dan bowlen! De dag werd afgesloten met een lekkere BBQ, uiteraard met marshmallows toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten