De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 31 augustus 2014

Pannekoeken, tandarts en surfen

Na de actieve start van onze vakantie in Nederland namen we maandag een “rustdag”.  Aan het einde van de middag maakten we een uitstapje naar het dichtbij Houten gelegen landgoed Rhijnauwen. Het is één van  mijn favoriete stukjes Utrecht; zo dichtbij de stad, maar zo’n mooie natuur. Met overblijfselen van de Hollandse waterlinie, zoals Fort Rhijnauwen, alleen per rondleiding te bezichtigen omdat het nu een natuurreservaat is. Wij gingen naar het “theehuis”, wat tegenwoordig een pannekoekenhuis is. http://www.theehuisrhijnauwen.nl. Ook met glutenvrije pannekoeken op het menu en liefelijk gelegen aan de oude rijn.

Dinsdag bezochten we Gerben & Helen & kids in Tiel. Het was wat weer betreft één van de mindere dagen, dus de tijd werd met name doorgebracht achter de Wii, waarmee we spelletjes tegen elkaar speelden. Het hoogtepunt van de vakantie was dinsdagnamiddag uiteraard een bezoekje aan de tandarts, waar Kevin en ik de klos waren wat gaatjes en boren betreft. We sloten de dag bij Opa Willem en Oma Nel in Zoetermeer af, waar we de tweede helft van de vakantie verbleven.

Woensdag hadden we na een rustige ochtend ’s middags met de familie De Jong afgesproken bij Dutch Water Dreams. http://dutchwaterdreams.nl. We gingen met z’n allen bodyboarden, oftewel indoor surfen. Ik doe op het volgende filmpje voor hoe het vooral niet moet https://www.youtube.com/watch?v=FqMeSZkCKNI&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg


De kinderen deden het voor het eerst. Kleine Aimée (je kan dit pas vanaf zes jaar doen) kreeg eerst instructies https://www.youtube.com/watch?v=P3rENEtGHG0&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg  En mocht ook nog even met de instructeur showen https://www.youtube.com/watch?v=CCWG4UKK7dQ&feature=youtu.be


Op de terugweg waren we de grote egelredders; een egeltje stak een drukke weg over en Isabelle pakte hem voorzichtig op en zette hem weer in de bosjes. We hopen dat hij een lang en veilig leven mag leiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten