De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 19 augustus 2014

Herfst en wilde natuur in Toronto

Het blijft een wisselvallig jaar wat weer betreft in Toronto. We hadden eind deze week al enkele keer dat de temperatuur overdag een graad of 18 was en nachttemperatuur naar 10 graden Celcius viel. Dat zijn herfstsignalen! Ook zaterdag was het weer niet goed; het was het grootste gedeelte van de dag regen- / herfstachtig weer. Het zou toch niet dat we nu al de herfst induiken? Gelukkig klaarde het tegen de avond op.

We lunchten zaterdag allemaal met lekker verse Yuka-broodjes, die Isabelle met de kids ophaalde bij de Columbiaanse bakker. Het is een beetje een weekendtraditie, want ze maken ze alleen in het weekend. http://lagerweijtjestoronto.blogspot.ca/2014/08/yuca-brood.html. Voor het eerst dat de ‘gluutjes’ graag meeeten met de ‘gluten-vrij-tjes’ in deze familie.

Daarna ging ik rennen, dit keer in een nieuwe richting. In plaats van dat ik rechts het ravijnpark Sherwood park indook, ging ik bij het Sunnybrook ziekenhuis links het ravijn in, langs hetzelfde Burke Brook riviertje. Het eerste gedeelte van de kloof is hier bijzonder ruig; dichtbegroeid, met veel omgevallen bomen en modderpaadjes. Je denk dat je midden in de wildernis bent, maar je bent gewoon midden in de stad. Wederom een van de verrassingen van Toronto. Verderop kom je in het grote Sunnybrook park, met grote grasvelden waar families probeerden te picknicken… Of liever gezegd inpakken en schuilen, want toen ik er aankwam begon het helaas hard te regenen.

Tegen vier uur kwam onze Portugese schoonmaakster Maria op de kinderen passen. Ondanks haar gebrekkige Engels hebben ze een uitstekende band met haar, dus zijn ze erg vertrouwd samen. Een goede mogelijkheid voor Isabelle en mezelf om erop uit te gaan; om te shoppen, te eten en te feesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten