De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 28 november 2010

Verjaardagsfeest met slangen

Vandaag, Zondag, heeft Kevin het eerste verjaardagsfeestje waarvoor hij in Canada is uitgenodigd. En wel het verjaardagsfeeste van Matthew B. Niet dat dit vijf-jarig jongetje een crimineel verleden heeft; hij wordt Matthew B. genoemd omdat er ook in zijn klas een Matthew S. zit. De volle achternamen van de kids weten we nog steeds niet.
Maar goed, Matthew B. ontving zijn klasgenoten in het reptilion van Toronto http://www.reptilia.org/  , met pizza en fris om al 11 uur ’s ochtends. Na heel lang veel pizza te hebben gegeten kregen de kids een reptielen presentatie, waarbij ze ook reptielen mochten aaien. Er werd beweerd dat slangen de meest makkelijke huisdieren zijn (Isabelle is nog niet overtuigd) en we mochten ook slangen aaien.  Kevin vond het interessant, maar Aimee vond het een beetje eng. Na de show kregen we een tour door de dierentuin. Spectaculair was een grote slang die net een complete geit op had gegeten, duidelijk zichtbaar door een hele dikke bult. Deze slang zat overigens achter glas, slot en grendel. De kinderen mochten hem vreemd genoeg niet aaien. Ook hadden ze een paar Nijl-krokodillen, die ook van het type XXXL zijn.
Om 1 uur waren we uitgekeken en geaaid. Op de terugweg kwamen we langs het Canadian Air and Space Museum, waar we meteen een kijkje gingen nemen. http://www.casmuseum.org/ . Heel eerlijk gezegd viel dit behoorlijk tegen. Dat kwam ook omdat ik het Amerikaanse Air and Space museum in Washington in gedachten had. Het Canadese museum zou ongeveer in de toiletruimte passen van zijn Amerikaanse soortgenoot.  Maar goed, er stonden een paar vliegtuigen, Kevin en ik hebben  een tijdje in een simulator gezeten (helaas gecrasht bij de landing) en er was een oude RAF piloot, die nog had deelgenomen aan operatie Manna (de voedseldroppingen boven Nederland tijdens de 2e wereldoorlog, http://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Manna). Het was daarmee toch een leuk uitje op 15 minuten van ons huis. Want net ten noorden van de megamall Yorksdale ligt nog een klein vliegveldje met dit museum. Ook worden hier de Canadese Bombardier vliegtuigen gebouwd. http://www.bombardier.com/en/aerospace. Het was dus een beetje een mannendaguitje, met pizza, slangen en vliegtuigen. Alleen het bier ontbrak nog. LOL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten