De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 29 januari 2012

Naar de Toronto Marlies

Vorig jaar maakte ik veel grapjes over onze inburgeringcursus. Echt integreren in Canada is echter niet geslaagd voordat je een echte hockey wedstrijd heb bezocht. IJshockey natuurlijk. Klein probleempje; de wedstrijden van het populaire team de Maple Leafs zijn meestal uitverkocht; en indien dit niet het geval is, mag je al gauw $200 voor een kaartje neertellen.

Gelukkig heeft Toronto ook een 2e ijshockeyteam, de Toronto Marlies. Een dependance van de Maple Leafs.  Zeg maar het Excelsior, voor de Rotterdammers onder ons. Het merendeel van de spelers is jong, talentvol en staat reeds onder contract van de Maple Leafs. In tegenstelling tot de Leafs, die spelen in National Hockey League (NHL), spelen de Marlies in de American Hockey League (AHL).

Het team richt zich met name op families, dus hebben ze voor onder de $100 een kaartje voor vier personen, inclusief parkeren, $32 aan bonnen voor eten en drinken en twee cadeautjes (Marlies poppetjes) voor de kids. Ook hebben ze voor het begin van de wedstrijd spelletjes, springkussens, glijbanen en ander speeltuig voor de kids in een hal staan.

Denk niet dat Kevin zich alleen verheugde op een middagje ijshockey; Aimée stond ook al dagen te praten over “We will watch hockey!” en zelfs “Maple Leafs! Maple Leafs! Maple Leafs!” (dit werd tijdens de wedstrijd pas “Go Marlies, Go Marlies”) Waar dit enthousiasme vandaan komt? Wat dacht je van school en crèche; hockey zit hier in eenieders bloed, en kleine kinderen praten er al veel over.

Het feestje vooraf is in beeld gebracht door de volgende filmpjes; http://www.youtube.com/watch?v=CycNciC0pFE&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=4&feature=plcp
http://www.youtube.com/watch?v=-dbRDNuMz2A&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=3&feature=plcp

De opkomst van de spelers;
http://www.youtube.com/watch?v=x0xZsifdfBY&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=2&feature=plcp

En uiteraard de volksliederen;
http://www.youtube.com/watch?v=597cKvn68mc&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=1&feature=plcp

Helaas….de wedstrijd tegen de Rochester Americans ging met 1-2 verloren. Maar mijn dag was al goed toen ik met cheerleaders op de foto mocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten