De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 2 januari 2012

De laatste dagen van 2011

En zo vervolgden we donderdag onze afwisselende werkweek in Nederland. Voor mij betekende donderdag inderdaad half werken, want ik had een werklunch in Amsterdam gevolgd door een bezoekje aan het prachtige nieuwe kantoor van Sawadee. Het pand aan de Leidsestraat was weliswaar prima centraal, het was echt aan vervanging toe. Het beantwoordde in termen van ventilatie, koeling, ruimte en electrische vereisten niet meer aan de huidige eisen. Ik kan me nog herrinneren dat elke keer dat we een nieuwe computer aansloten, de stoppen doorsloegen. Maar kijk; Floris heeft dit perfect opgepakt en heeft een modern en ruim pand gevonden, met nog steeds een gezellig gevoel en een geweldigde uitstraling. Het bevindt zich aan de Sarphatistraat, nog steeds in het centrum van Amsterdam maar net buiten het centrum-centrum.

Samen met Floris en Jan de Ridder, ex TUI en nu op interimbasis bij Sawadee, sloten we de dag af met het opdrinken van de vloeibare kerstgeschenken.

Vrijdag werd er traditioneel vuurwerk opgehaald, waarna we in het bos bij Amerongen afspraken met Helen, Roos en Sanne. Bij een pannenkoekenhuis in het bos http://www.hetberghuis.nl hebben ze ook een leuke speeltuin, waaronder een mini canopy-tour. En gelukkig hadden ze voor mij glutenvrije pannenkoeken. Kevin en Aimee werden in Tiel afgezet, waar ze gingen logeren bij Roos en Sanne. Wat dat betreft hebben we door het gesleep makkelijke kinderen gecreeerd; ze kijken alleen maar uit naar de leuke aspecten van logeren, en hebben geen enkel probleem met een nieuwe omgeving of met het gedag zeggen tegen hun ouders.

Zaterdag mochten wij dus uitslapen. Helaas Helen niet; de kids waren al om half zes wakker ;-( . We brachten een bezoekje aan ons nieuwe huis waar we een lijstje maakten van wat er nog moet gebeuren. We hopen het binnen enkele weken klaar te hebben voor de verhuur. Het bezoekje bevestigde wel onze keuze voor dit huis; het ligt uniek met prachtig uitzicht, en toch ligt het in de stad. Veel ruimte, zoveel in het huis als erbuiten, complementeert de perfecte woning voor ons. Wanneer we er ooit zelf intrekken, blijft de grote vraag.

Na het ophalen van de kinderen reden we richting Zoetermeer, waar we bij Opa en Oma Verhulst frietjes aten. Oud en Nieuw vierden we bij Jeroen, Mirjam en hun kinderen Lennard en Arno. Je kunt veel zeggen over Zoetermeer, maar oud & nieuw vieren kan men er, met heel veel vuurwerk en grote vreugdevuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten