De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

woensdag 28 maart 2012

City of Angels

Aangezien Isabelle volgende week woensdag met een nieuwe baan begint (marketing manager business development bij Mother Parker’s, een Noord-Amerikaans koffie- en theebedrijf), profiteerden we daarvoor nog even van enkele dagen extra vakantie. Op Canadees contract heb je slechts drie weken aan vakantiedagen, dus moet je bij wisseling daar even gebruik van maken. Zeker omdat deze Nederlander zelf zijn vakantiedagen niet opkrijgt.

We besloten weer eens gebruik te maken van de verzamelde frequent flyer mijlen. Isabelle wilde graag naar Disney voor de kinderen; ik wilde graag naar “iets nieuws’. Dus werd Orlando overgeslagen en kozen we Los Angeles uit als bestemming. Apart is dat bij American Airlines alle Amerikaanse bestemmingen hetzelfde aantal mijlen kost. Dus hoewel Los Angeles best ver weg ligt (ruim vijf uur vliegen), koste het niet meer mijlen dan Orlando.

Nederlandse spaarzin sponsorde de reis nog meer, want de Disney tickets konden we gedeeltelijk met Airmiles betalen. Met gebruik van de interne TUI kortingssite voor hotels boekten we vier nachten hotel in Anaheim (vlak bij Disneyland) en drie nachten in Hollywood.

Dinsdag hadden we een normale dag tot drie uur. Toen haalde Isabelle de kinderen en mij op en zetten we koers naar het vliegveld. Reizen naar de VS is even wat meer gedoe, omdat je in Toronto met koffers en al eerst door de Amerikaanse douane gaat. Maar kijk; onze kids zijn inmiddels ervaren reizigers geworden. Kevin rolde ook een koffer achter zich aan en bij de controles hoeven we niets meer uit te leggen. Om 7 uur stegen we op, om pas vijf en half uur later weer te landden in LA.

De landing in LA was indrukwekkend. Het was een prachtig heldere nacht. En LA is een enorm uitgestrekte stad. Overal waar je kon kijken zag je een zee van lichtjes. We zijn met Toronto aardig wat gewend, maar wat een enorme grote stad is dit!

Ook het vliegveld is groot, kwamen we achter..... We kwamen op een uithoek van het vliegveld te staan, en hadden een lange busreis naar de terminal. We kwamen uiteindelijk 12 uur ’s nachts plaatselijke tijd in ons hotel aan, het Radisson Suites hotel in Buena Park. http://www.radisson.com/buena-park-hotel-ca-90620/cabuena. Een prima hotel met ruime kamers en goede faciliteiten, zoals zwembad en gratis shuttle naar Disney.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten