De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 19 maart 2012

Curling

Vrijdagmiddag gingen we met het Quark team een potje curling spelen. Jawel Curling, dat vreemde spelletje waar mensen hard het ijs bezemen. Een nieuwe ervaring; er is voor alles een eerste keer. We hadden een uitje gepland na het behalen van een recordresultaat na afloop van het Antarctica seizoen.

Curling is misschien nog het beste te vergelijken met jeu de boules, maar dan op het ijs. Alleen is er geen klein balletje waar je naar toe moet, maar een soort roos.  Je schuift de stenen richting de roos. En ja schuiven, niet duwen of gooien Hans, het is geen bowling! De stenen zijn zwaar en een leuk feitje; alle wedstrijdstenen over de wereld komen van dezelfde rots in Schotland. http://en.wikipedia.org/wiki/Curling.

Maar waarom dan dat rare vegen? Grappig leerpunt; het ijs van de Curling baan is niet te vergelijken met een prachtig gladde schaatsbaan. Het is wat bubbelig, met kleine bobbeltjes. Door hard te vegen, smelt het bovenste laagje ijs met de bobbeltjes dus gaat de steen sneller. Hiermee kan je dus de snelheid van de steen beïnvloeden.

Mijn team maakte uiteindelijk het andere collega-team in met 3-1, jawel ook met een Nederlands punt van ondergetekende. Het spel werd nog eens grondig geëvalueerd in de kroeg na afloop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten