De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 25 maart 2012

Films en afzwemmen

Na een zomersweekje met temperaturen tot een belachelijke 26 graden, was het vrijdagavond weer tijd voor onze vaste vrijdagfilmavond. Met dit keer een Nederlandse film; de Bende van Oss,  over een roerige tijd in Oss. http://www.debendevanossfilm.nl. Met nog steeds verbindingen naar het heden; de slachterijen uit de film zijn nu van Unox/Unilever. De bende van Oss bestaat nog steeds en volgens sommigen heet die nu de SP, met hetzelfde principe; stelen van de rijken om zogenaamd terug te geven aan de armen. En een interessant feitje dat de positie van minister Goseling van Justitie in 1939 ter discussie komt te staan; in de film probeert hij het onderzoek naar de bende te dwarsbomen; in het echt probeerde hij het onderzoek naar misbruik door de kerk te dwarsbomen. Ook tegenwoordig nog een thema. Kortom een prima gespeelde film met een boeiend verhaal.

Zaterdagochtend zwom Aimee af. Zij haalde haar volgende diplomaatje; de Salamander, van het Canadese rode kruis. http://www.redcross.ca/cmslib/general/ap_ws_4_rcspnews_salamander.pdf. Filmpjes! http://www.youtube.com/watch?v=xKlnXv-q7vo&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=1&feature=plcp en http://www.youtube.com/watch?v=iWN2KL3wCjI en http://www.youtube.com/watch?v=iMycvjUOzWA.

We vierden haar volgende diplomaatje met een ijsje van http://www.baskinrobbins.ca.

Het was zaterdag de slechtste dag sinds weken, met een koude wind en wat regen. Dus keken we ’s middags met de kids een leuke film; Tintin, oftewel Kuifje. http://www.us.movie.tintin.com. Een film geproduceerd door Steven Spielberg, dus spectaculair en ook leuk voor ouders. Na afloop van de film moest ik snel mijn oude Kuifje boekjes tevoorschijn halen voor de kids.

De dag werd afgesloten in een etentje bij http://www.mezzettarestaurant.com. We werden door de Oma’s getrakteerd en die wilden graag tapas eten. Dus vonden we dit mediterrane tapas restaurant met een Iranese kok. Een restaurantje wat weer op de lijst “uitstekend – goedgekeurd” mag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten