De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 15 april 2012

Bezoek aan Seattle

Afgelopen week bracht ik voor de vierde keer in de afgelopen 1,5 jaar een bezoekje aan Seattle. De reden voor de veelvuldige bezoekjes aan deze stad van de grunge is heel simpel; het is het hoofdkwartier van TUI in de VS.

Verwacht echter geen grote gebouwen en uitgebreide teams in hoofdkantoren; mijn baas zit er met een assistent, een PR-dame en een projectmanager.  Reden voor de keuze van Seattle als centrale plek is ook simpel; er zitten hier maar liefst drie zusterbedrijven. Het eerste is een bedrijf wat redelijk op Quark lijkt, want het is ook een expeditie-cruise-organisatie, alhoewel wereldwijd opererend; Zegrahm Expeditions. http://www.zeco.com. Uiteraard werken we veel met ze samen; hun poolreizen vinden plaats op onze schepen. Soms opereren we reizen samen. Het tweede bedrijf is iets totaal anders; TCS en Starquest Expeditions. http://www.tcsandstarquestexpeditions.com. Zij opereren een Boeing B757 en nemen klanten first-class de wereld rond. Het derde bedrijf in Seattle heeft reizen met een wat lagere prijs; Europe Express. http://www.europeexpress.com. Typische reizen om Amerikanen binnen een week drie Europese hoofdsteden te laten zien.

Seattle is een leuke en levendige havenstad helemaal in het Noordwesten van de VS. Vancouver ligt iets noordelijker met een rijafstand van slechts 2 uur. Het is economisch een vrij sterke stad. Bedrijven die uit Seattle komen zijn: Boeing, Amazon, Starbucks en waarhuizen Nordstrom en Costco.

Op woensdagavond dronken we met zijn allen een drankje in een grote, gezellige en vooral drukke pub in het Amazon gebouw; de Brave Horse Tavern. http://bravehorsetavern.com. Daarna aten we heerlijke pasta (jawel ook glutenvrij) in het Italiaanse restaurant onder de Brave Horse; Cuoco http://cuoco-seattle.com. De kroeg en de Italiaan waren tekenend voor de vlotte en levendige sfeer in de stad.

Seattle heeft één nadeel; het weer. Het zeeklimaat betekent dat het hier nooit heel koud of warm wordt, maar wel veel grijs, grauw en nat weer. Jammer, want de omgeving is erg mooi; de bergen zijn dichtbij. Donderdagochtend, toen ik om 8 uur ’s ochtends plaatselijke tijd vertrok van het vliegveld, was het eindelijk uitzonderlijk zonnig en helder. Daardoor had ik een prachtig uitzicht op de indrukwekkende vulkaan Mount Rainier, met 4400 meter hoog en opvallend hoog uitstekend boven alle andere bergen. Filmpje! http://www.youtube.com/watch?v=7QLtk_hGB7k

Geen opmerkingen:

Een reactie posten