De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 1 april 2012

Televisie-evangelisten en Hollywood boulevard

Na drie dagen Disney zetten we zaterdag koers richting “de stad”. Maar eerst plonsten we nog even in het zwembad van ons hotel in Anaheim / Buena Park.

Disney was weer een groot en gegarandeerd succes. En een commercieel succes; Disney weet op een vriendelijke, handige en ook leuke manier in die dagen de nodige dollars uit je zak te praten. Wie ook handig zijn met geld uit andermans zakken te praten, zijn de televisie-dominees. En heel apart en toevallig, deze hebben hun kamp in de buurt van Disney opgeslagen. Op weg naar LA brachten we daarom even een bezoekje aan de Crystal Cathedral. Deze massale glazen kerk heeft 3000 plaatsen en heeft binnen meer weg van een pop- of sport-podium dan een kerk. En heb je geen zin om je auto te verlaten om gezegend te worden, dan is dat ook mogelijk; er is een drive-through kerk.

In de middag kwamen we aan in ons posh hotel in Hollywood; het London West Hollywood hotel. http://www.thelondonwesthollywood.com. Een prachtig design hotel met als sieraad een zwembad op het dak, met prachtig uitzicht over Hollywood en LA. Voor de tweede keer deze dag maakte we dus een duikje in een zwembad.

Tegen de avond bezochten we Hollywood boulevard. Twee weken geleden kreeg ik nog een lijstje op facebook van 100 top-attractie en bezienswaardigheden in de wereld, the Travel List Challenge. Ik bleek er 49 gezien te hebben en vanaf vandaag ben ik op de helft, want ook Hollywood boulevard stond erop. Waarom zou ik eigenlijk niet weten. Ik bedoel; het is leuk om er even rond te lopen en om de Walk of Fame te zien, waar alle sterren gelopen hebben. Inclusief de hand- en voetafdrukken voor het Mann’s Chinese Theater. Maar na een uurtje hadden we het eigenlijk wel gezien. Grappig momentje was wel dat, nadat Aimee met Shrek op de foto was gegaan, er Japanse toeristen waren die juist met Aimee op de foto wilden. Tja sterretje in wording zeggen we dan maar! Maar nog even terugkomen op die top 100 bezienswaardigheden op facebook, de Travel List Challenge; graag Hollywood boulevard inruilen voor Antarctica, en dat zeg ik echt niet uit eigen belang!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten