De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 3 april 2012

Natuurlijk Los Angeles

Maandag reden we eerst terug naar Griffith Park en de Griffith Observatory. Voor ons is dit het mooiste plekje in Los Angeles dat we gezien hebben. Nu zagen we het geweldige uitzicht op de stad met daglicht. En dat onder een prachtige blauwe zonnige hemel. Overigens heb je als je naar de andere kant kijkt vanaf dit punt ook een perfect uitzicht over de beroemde H O L L Y W O O D letters in de heuvels boven de stad.

Griffith Park is zowiezo een aanrader; het is een prachtig groen park met stijle heuvels. Aan de andere kant van het park, de San Fernando Valley, ligt een ander juweeltje. Helemaal speciaal voor de kids; Travel Town, oftewel een treinmuseum. Met een collectie aan originele stoomlocomotieven waarvan het spoormuseum in Utrecht alleen maar kan watertanden. En Nederlanders onder u; dit prachtige museum is g r a t i s. Extra bonus; sommige locomotieven mogen beklommen worden en kinderen kunnen in de cabine nog aan een aantal hendels draaien.

Na Griffith Park namen we de bekende Mulholland drive door de heuvels van Hollywood en Beverly Hills. Met prachtige uitzichtspunten, veel natuur en natuurlijk de mooiste huizen van de rich & famous. Via de Mulholland drive reden we door naar het strand en de pier van Santa Monica. Het was druk op het strand door het prachtige weer, maar het water van de oceaan was nog koud. Voor ons net leuk om met de voetjes het water in te gaan; voor sommige dapperen goed genoeg om te gaan zwemmen. Dat deden we liever een uurtje later in het verwarmde water van het zwembad op het dakterras van ons hotel. Hier sloten we de korte vakantie in LA perfect af. Naast het zwembad is er ook een deel van het Gordon Ramsey restraurant. Gordon maakt ook steak en hamburgertjes, dus die lieten we aanrukken. Best lekker zo’n steak die door Gordon uitgekafferd en toegeschreeuwd is. We hadden een prachige zonsondergang vanaf het terras. Toen daarna een vuur werd onstoken en we nog een ijsje aten rondom dit vuur, was het einde van de vakantie compleet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten